Hirdetés
. Hirdetés

PanTel: indul a Mobil VoIP

|

Az egyelőre kísérleti jellegű szolgáltatás WLAN-hálózatokon teszi lehetővé a kommunikációt - vezetékes telefonszámmal.

Hirdetés

PanTel és a Wiera a Nokia segítségével indított szolgáltatásában az adatforgalom a Wiera HotSpot-hálózatán keresztül, Nokia WiFi-képes telefonkészülékek segítségével történik. A teszt során 1000 ügyfél kap telefonszámot és 100 perc ingyenes beszélgetési lehetőséget, amit - a kísérleti jelleg miatt - egyelőre csak vezetékes számok hívására lehet felhasználni. Az új Mobil VoIP szolgáltatás Magyarországon az első olyan távközlési megoldás, amely egyesítheti a vezetékes, a mobil és az internetalapú telefonszolgáltatások előnyeit.

A három cég közös sajtótájékoztatóján Valló Ferenc, a PanTel marketingigazgatója elmondta, hogy a kísérleti szakasz után valószínűleg májusban, de legkésőbb 2007 harmadik negyedévében beindul a valódi, fizetős szolgátatás is. Németh Tamás, a Wiera stratégiai igazgatója előadásában hozzátette, hogy cége hatalmas jelentőséget tulajdonít a mobil VoIP-szolgáltatásnak, és örömét fejezte ki, hogy Magyarországon már a Wiera hálózatán keresztül is lehet mobiltelefonálni.

Ezt követően Dankovics Tamás, a Nokia üzletfejlesztési igazgatója mutatta be, milyen egyszerű a gyakorlatban azinternet alapú telefonálás. Előadásában kiemelte, milyen fontos a technológiában a konvergencia, vagyis a lehető legtöbb funkció megvalósítása egyetlen készülékben, majd ismertette, mely Nokia telefonokkal lehet majd a Mobil VoIP szolgáltatást igénybe venni. Jelenleg az N80 Internet Edition és az E65 készülékek alkalmasak erre, a közeljövőben pedig a lista kibővül az N95, E61i és E90 telefonokkal is. A Nokia N80 tulajdonosok egy szoftverfrissítés után tehetik alkalmassá készüléküket a technológia használatára.

A Mobil VoIP kísérleti szolgáltatást a PanTel honlapján található ügyfélcentrumban igényelhetik a vállalat ügyfelei.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.