Hirdetés
. Hirdetés

Patch-kedd: négy rést foltoz az MS

|

Az Internet Explorer és az Exchange Server kritikus, az SQL Server és a Visio fontos hibáját javítják.

Hirdetés

Szokásos havi hibajavítása során négy biztonsági frissítést adott ki rendszereihez a Microsoft. Az Internet Explorer és az Exchange Serverben kritikus, az SQL Server és az Office diagramkészítője, a Visio esetében fontosnak minősített rést foltoznak be.

Az egyik fontos javítás az Internet Explorer 7-es verzióját érinti, ami a redmondi cég biztonsági közleménye szerint Windows XP és Vista esetén kritikus, Windows Server 2003 és Windows Server 2008 alatt közepesen súlyos sérülékenységet orvosol.  E mellett kritikus hibát javítanak még az Exchange 2000-es, a 2003-as és a 2007-es verziójában is, hogy pontosan mit, azt egyelőre még nem hozták nyilvánosságra.

 

 

vistapatch.jpg


Az SQL Server esetében azonban érdemes jóslásokba bocsátkozni, mivel több szakértő szerint is egyértelműnek tűnik, hogy a Microsoft a már régóta kívánt "sp_replwritetovarbin" eljárásban található rést igyekszik befoltozni. A hibát anno még az osztrák SEC Consult fedezte fel múlt év decemberében, amely sérülékenység távoli kódfuttatásra ad lehetőséget. Így igencsak kockázatosnak minősül. A javítás az SQL Server 2000-es és 2005-ös verzióját, a Windows 2000 SP4-et, valamint a Windows Server 2003-as és 2008-as verzióját érinti.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.