Hirdetés
. Hirdetés

PC-mentes irodák?

|

A PC-mentes irodai rendszerek kevesebb a veszélyes hulladékot halmoznak fel, értékállóbbak és energiafogyasztásuk is harmada a hagyományosénak.

Hirdetés

Folyamatosan gyorsuló világunkban, amikor az informatika már egyik fő meghatározója a vállalatok működésének egyre több vállalat tekinti értéknek és illeszti stratégiai céljai közé a környezettudatos működést, amelynek kialakítására ma már számos megoldás létezik. Az aktuális gazdasági helyzet ezt a hozzáállást csak erősíti és ennek hatására a természetet védő informatikai technológiák alkalmazása, gyártása, ma már nem csak divat, vagy trend, hanem igen komoly stratégiai lépésnek számít.

A Navigator szakértői szerint az egyik ilyen lehetséges „zöld” út a PC-mentes irodai munkakörnyezet kialakítása. Az ilyen jellegű informatikai rendszer bevezetése ugyanis amellett, hogy biztonságos és növeli a vállalat hatékonyságát, számos környezetvédelmi előnnyel is jár.

budgetitgrafikon.jpg


A PC-mentes irodai munkakörnyezetre fejlesztett eszközök fogyasztása rendkívül alacsony, alig harmada a hagyományos PC-k fogyasztásának. Emellett értékállóbbak, mint a hagyományos PC-k, legalább 5 évig nem amortizálódnak, így használatukkal lényegesen csökkenthető a környezetünkre mért károsító hatások mennyisége.

Ha informatikai fejlesztésről beszélünk, sokszor arra gondolunk, hogy ez egyet jelent a meglévő informatikai infrastruktúra lecserélésével, új eszközök beszerzésével. Ilyenkor a régi, elavult számítógépek általában informatikai hulladékként fejezik be pályafutásukat, hiszen értékük az amortizációnak köszönhetően 2-3 év alatt szinte nullára csökken.
 
A PC-mentes irodai munkakörnyezet bevezetése sem jár szükségszerűen a korábbi rendszer lecserélésével, hiszen a meglévő, vastagkliens számítógépekkel működő informatikai infrastruktúra könnyedén PC-mentessé tehető. Mindez pedig azt eredményezi, hogy nem képződik annyi veszélyes hulladék.

Csomagoló anyag = hulladék
A PC-mentes irodai használatra kifejlesztett eszközök kis méretüknek köszönhetően kevesebb csomagoló anyagot igényelnek, mint a hagyományos PC-k, szállításuk során jelentős mennyiségű csomagolási, illetve szállítási költséget takaríthatunk meg. További előnyük, hogy nincs szükségük hűtésre, így gyakorlatilag zajmentesen működnek. Amíg egy hagyományos PC-s munkaállomás a hozzá tartozó perifériákkal együtt (billentyűzet, monitor, egér) 118 wattot fogyaszt munka közben, addig a PC-mentes irodában üzemeltetett munkaállomások fogyasztása ennek harmada, mindössze 37 watt.

A PC World idén ősszel is (szeptember 30-án) megrendezi a Green IT konferenciát (a tavalyi előadások összefoglalói itt), a tervezett témák között természetesen szerepel az irodai környezetvédelem témája is. Látogasson el Ön is a rendezvényünkre! A konferenciára még kedvezményesen lehet jelentkezni a PC World olvasóinak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.