Hirdetés
. Hirdetés

Pehelysúlyú Windowson dolgozik a Microsoft

|

A Windows 10 könnyített változata jelenleg a Polaris kódnévre hallgat, és előre láthatólag 2019-ben jelenik meg.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows RT volt a Microsoft első próbálkozása egy olyan Windows-változattal, amit kizárólag a Windows Áruházon (mai nevén Microsoft Áruházon) keresztül lehet beszerezni. A projekt azonban az univerzális appok és az OEM-támogatás hiányában behalt.

A szoftveróriás azonban nem adta fel, és a Windows 10 S kiadásával másodszor is nekifutott az ötletnek. A Windows 10 S lényegében a Windows RT modern változata, azzal a különbséggel, hogy sokféle alkalmazás kapható hozzá, és ami még fontosabb, tovább lehet fejleszteni róla a Windows 10 Próra.

A Windows 10 S a hírek szerint egy hosszú távú terv része, melyben központi szerepet játszik egy fejlesztés alatt álló operációs rendszer, a Polaris.

A Windows Polaris a Windows 10 könnyűsúlyú változatának ígérkezik: a Microsoft azokat a felhasználókat célozza meg vele, akik nem akarnak a Photoshophoz hasonló nehézsúlyú programokat futtatni, inkább csak interneteznének, leveleznének, és videókat néznének a gépen.

Az új OS 2019-ben jelenik meg, de már most tudható, hogy ha nem lesz hozzá elég app, ugyanúgy megy a levesbe, mint annó a Windows RT.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.