Hirdetés
. Hirdetés

Pendrive-ba zsúfolt iroda

|

Ötletes megoldás a hálózatok távoli eléréséhez.

Hirdetés

A rendszerek távoli menedzsmentje, illetve a távmunka számos biztonsági kérdést vet fel. Ezek közül a legfontosabb, hogy miként lehet biztosítani a belső hálózatok védelmét a jogosulatlan hozzáférésektől, illetve miként előzhetők meg az adatszivárgások. A Nortel egy érdekes megoldást dolgozott ki, amely választ ad e kérdésekre is.

Az új Nortel Secure Portable Office könnyen kezelhető, ugyanakkor biztonságos funkciókat nyújt a rendszergazdák, illetve a felhasználók számára, hogy a munkahelyük hálózatát gyorsan és védett módon érjék el. A Nortel egyes VPN-átjárói ugyanis egy újabb szolgáltatással bővültek. A megoldás lényege, hogy a VPN-kapcsolat létesítéséhez nélkülözhetetlen kliens alkalmazások valamint a távoli rendszerhozzáféréshez szükséges egyéb szoftverek egy kis USB-s eszközre kerülnek rá. A felhasználónak nincs más dolga, mint a kis eszközt - hasonlóan, mintegy pendrive-ot - a számítógépéhez csatlakoztatni, majd megadni a felhasználónevét és a jelszavát. Ezt követően már használhatja is a munkahelye erre kijelölt alkalmazásait, és hozzáférhet a saját fájljaihoz, hiszen a VPN-kapcsolat kezelése teljesen automatikusan történik.

A teljes cikket a Computerworld oldalán olvashatja el >>>

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.