Hirdetés
. Hirdetés

Péntektől nyilvános a Windows 7 béta

|

A hírt maga Steve Ballmer jelentette be a CES megnyitó beszédében.

Hirdetés

Sok éves gyakorlatot folytatva idén is a Microsoft vezetőjének előadása nyitotta meg a Consumer Electronics Expót Las Vegasban. A változás csupán annyi, hogy Bill Gates leköszönése után az előadás tekintetében is Steve Ballmer vette át tőle a stafétabotot.

 

ballmer1.jpg

 

Ballmer legfőbb víziója annak a három kijelzőnek az összeolvadása, mely előtt gyakorlatilag ébrenlétünk nagy részét töltjük: a PC, a mobiltelefon és a tévé kijelzőjének eggyé válása. Természetesen ami mindezt lehetővé teszi és összeköti őket, az az operációs rendszer, azaz - mivel Ballmer előadásáról van szó, természetesen a Windows.

Ennek szellemében - és a jelenleg használt Windows változatok legjobb tulajdonságait ötvözve - fejlesztik a legfrissebb Windows-változatot, a Windows 7-et. Az ígéret szerint ennek végső változata gyorsabban bootol majd be, energiatakarékosabb és könnyebben használható lesz, mint bármelyik előző Windows.

Hogy hamar szaván foghassuk, Ballmer bejelentette, hogy a fejlesztők számára éppen az előadása pillanatában, a nagyközönség, azaz bárki számára pedig pénteken lesz szabadon elérhető a Windows 7 béta változata.

ballmer2_1.jpg


Steve Ballmer ezen kívül beszámolt arról is, hogy elkészült és útjára indul a Windows Live Essentials,  mely a Microsoft szolgáltatta azonnali üzenetküldést, fényképek megosztását, blogírást, levelezést és még számos dolgot ötvöz magában. Ehhez kapcsolódott az a bejelentés is, ami szerint a Microsoft megállapodást kötött a Facebook-kal, így az ott eszközölt változtatások, frissítések - ha a felhasználó úgy állította be - szinkronizálásra kerülnek a Live funkciókkal. Azonnal láthatjuk tehát például a Messengerben, ha ismerősünk új képet töltött fel magáról.

Annak érdekében pedig, hogy legyen olyan, aki a kezdetektől ki is használja mindezt, egy Dell-lel kötött megállapodás gondoskodik: a PC gyártó mostantól minden asztali- és noteszgépére előre telepti a Windows Live Essentials-t és a Live Search-öt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.