Hirdetés
. Hirdetés

Pénznyelő lehet a Windows Phone 7

|

A Microsoft 400 millió dolláros reklámkampánnyal indíthatja útjára rendszerét.

Hirdetés

Közel négy esztendővel az iPhone megjelenését követően, és két évvel az Android debütálása után a Microsoft idén ősszel újra a mobil operációs rendszerek piacának a meghódítására készül, a még karácsony előtt startoló Windows Phone 7 platformjával.

 

 



A jelek szerint a redmondi szoftvercég bízik a termékében és komolyan gondolják, hogy az képes lehet megszorongatni a fentebb már említett vetélytársait. Jonathan Goldberg, a Deutsche Bank elemzője szerint ugyanis a Microsoft óriási összeget, 400 millió dollárt tett félre a Windows Phone 7 bevezető reklámkampányához. Ez önmagában hatalmas summa, s még nem tartalmazza az egyéb költségeket, amelyekkel összességében a TechCrounch értesülései szerint akár több, mint 1 milliárd dollárt is felemészthet a mobilos operációs rendszer elindulása. Azaz körülbelül félmilliárd jut a promócióra és legalább másik félmilliárd a fejlesztési költségekre.

"Ez egy tedd, vagy ne tedd helyzet számukra. Meg kell ezt lépniük, hogy egyáltalán játékban tudjanak maradni. Még minden nyitott, hiszen nem kell az Android, az Apple és más okostelefonokkal közvetlenül csatázniuk mindaddig, míg elég felhasználót tudnak elcsábítani a hagyományos készülékektől" - vélte Goldberg.

A körülbelül félmilliárd dolláros kampánnyal tehát a Microsoft megpróbál jó nagyot dobbantani, hogy a lehető legtöbb potenciális vásárlót tudja elérni. Ennek ellenére a hatalmas summa rizikósnak tűnik. Főként, hogy összehasonlításként - a redmondi szoftvercég másik pénznyelőjének - a Bingnek a bevezetésére anno a keresőpiacon rekord méretűnek számító 100 millió dollárt költöttek el. Márpedig az azóta eltelt egy év alatt a Bing nem szorongatta meg fő vetélytársait. A kereső az Egyesült Államokban csupán lassú növekedésre volt képes, míg globális mértékben szinte egyhelyben toporog. Azaz esetében nem nagyon éreztette hatását a 100 millió dolláros kampány. Így kérdéses, hogy félmilliárd dollár elég-e ahhoz, hogy a Windows Phone 7 repülő rajtot vegyen.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.