Hirdetés
. Hirdetés

Pénzt keres a Live Search

|

Egy nap alatt akár egy ingyen zeneszámot is összegyűjthetünk a keresővel.

Hirdetés

A héten a redmondi vállalat legérdekesebb húzása minden bizonnyal a Live SearchPerks! program elindítása volt, amelynek keretén belül pénzzel jutalmazzák mindazokat, akik a Live keresőjét használják. Ehhez a felhasználóknak nem kell mást tenniük, mint regisztrálniuk az akcióra, valamint letölteni egy kisebb alkalmazást, ami utána anonim módon figyeli az adott személy netes kereséseit.

 A programban részt vevők kuponokat szerezhetnek, amit az akció végén, április 15-e után le is vásárolhatnak. Egy nap maximum 25 pontot nyerhetnek, ami már elegendő egy darab zeneszám letöltéséhez. Míg egy Xbox vezérlőért például 5500 pontot kell összegyűjteni. Sajnos a SearchPerks! nem érinti hazánkat, mivel csak az Egyesült Államok azon 250 ezer felhasználója számára elérhető, akik elsőként regisztrálnak a programra.

A SearchPerks érdekes momentum, azonban projekten túl több terület is van, ahol a Microsoft a keresőjének piaci súlyát igyekszik növelni. A háttérben ugyanis a Live Search programozói is aktívan dolgoznak, hogy relevánsabb találatokkal javítsanak a keresőjük teljesítményén, valamint harmadik fronton az üzleti felhasználás terén is újabb alkalmazásokkal igyekszenek javítani a keresőt. A SearchPerks ráadásul nem is egyedülálló, hiszen korábban már több hasonló akció is elindul, mint például a Live Search Club, a Live Search Cashback, vagy a Service Credits for Web Search.

 

livesvsgoogle.jpg


A technológia terén is jelentős lépéseket tett a cég a héten, mikor egy új hárompólusú Európai Keresőtechnológiai Központot hozott létre (Párizsban, Londonban és Münchenben), kimondottan abban a célból, hogy az internetes keresések terén továbbfejlesszék a cég technológiáját. A hét elején pedig Steve Ballmer Norvégiában egy olyan K+F központot is felavatott, amely kimondottan az üzleti felhasználókra specializálódott. "Úgy véljük, hogy az internetes keresés még mindig a gyermekkorát éli. A Keresőtechnológiai Központ fejlesztői reményeink szerint fontos szerepet játszanak majd abban, hogy újradefiniálják az internetes keresést, és több új alkalmazással és szolgáltatással elégítsék ki vásárlóink és a reklámozók kívánságait is itt Európában és az egész világon" - olvasható a Microsoft vezérigazgatójának a közleményében.

Az biztos, hogy a cégnek még van hova fejlődnie az öreg kontinensen. A ComScore adatai szerint ugyanis az internetes keresés terén Németországban a Live Search részesedése például csak 1 százalék volt ez év júniusában, szemben a Google 79,8 százalékával. Angliában pedig ugyanebben a hónapban 3,4 százalékban használták a Live keresőjét, a nagy konkurens 75,3 százaléka mellett. Az Egyesült Államokban a Live részesedése 8,3 százalék, miközben a Google keresőjét a felhasználók 63 százaléka használja.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.