Hirdetés
. Hirdetés

Peremhálózati megoldás gyorsan és biztonságosan

|

Amennyiben valósidejű környezet, például peremhálózati megoldások üzemeltetése válik szükségessé egy Ipar 4.0 modernizációs feladatban, az előkonfigurált IT-konténerek alkalmazása kiváló lehetőség. Az aktív IT-eszközökkel felszerelt konténerrel a vállalatok ráadásul bővíthetik is IT-teljesítményüket például akkor, ha gyorsan és biztonságosan szeretnék decentralizálni a gyártási helyszíneket. Erre is jó megoldás a peremhálózati rendszer kiépítése.

Hirdetés

Hirdetés

Kevésbé alkalmasak a felhőmegoldások olyan üzemi területeken, ahol valósidejű beavatkozásra van szükség, például egy Ipar 4.0 gyártócsarnokban. A peremhálózati megoldások viszont lehetővé teszik az intelligens eszközöktől származó adatok begyűjtését, szűrését, előzetes feldolgozását és elemzését közvetlenül az automatizálási platformról, elkerülve ezzel a felhőre jellemző késéseket, valamint szükségtelenné téve további hardver telepítését az olykor zord termelési környezetekben. A kapott adatok így az őket igénylő folyamatok számára azonnal elérhetőek, és a magasabb szintű rendszerek felé az ellátás optimalizálása, a folyamatok jobb szabályozása vagy az üzemi körülmények szimulációja céljából továbbíthatók. Az idő szempontjából kritikus információknak a gyártási környezeten belül tartásával, valamint a felsőbb rendszerek vagy felhő által igényelt információknak az előzetes feldolgozásával az IT-infrastruktúra sávszélesség-igénye csökkenthető és garantálható a nagyobb biztonság.

A gyártásban részt vevő IT-rendszereket felügyelő monitoring-rendszert (DCIM) különleges gonddal kell óvni. Mivel az ilyen rendszerek többnyire jelentős számú interfésszel és különféle protokollokkal rendelkeznek, ezek az alkalmazások különösen ki vannak téve a kibertámadások veszélyeinek. A teljes telepítés - beleértve a szerverplatformokat is - biztonságosabbá és robusztusabbá tétele érdekében a szakértők különféle szoftvereket javasolnak biztonsági analízis céljára. Ezek a hálózati sérülékenységi tesztek az egész rendszert átvizsgálják az ismert és még nyitott problémák után kutatva. E védelem nélkül extrém esetben a behatolók akár lekapcsolhatnak egy hűtőventilátort egy kritikus hűtőeszközben, vagy kikapcsolhatnak áramelosztó egységeket stb.

www.rittal.hu

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.