Hirdetés
. Hirdetés

Perlik a Nokiát, Huawei-t és ZTE-t

|

A mobil chipeket gyártó InterDigital szerint hét szabadalmát sértették meg.

Hirdetés

Mobil
Mobil

Az InterDigital mobil chipeket gyártó cég az Amerikai Egyesült Államokban perelte be a Nokiát, Huawei-t és ZTE-t, mert szerinte hét szabadalmát sértették meg a szóban forgó cégek. A szabadalmak 3G telefonokkal, USB memóriákkal, mobil hotspottal és táblagépekkel kapcsolatosak.

Az InterDigital első körben arra kérte az amerikai kereskedelmi hatóságot (FTC), hogy tiltsa meg az érintett termékek amerikai importját. A mobillapka gyártó elmondása szerint az cégekkel korábban megpróbált peren kívül egyezkedni, sikertelenül.

A hírekre reagáló Huawei-t azonban meglepte a pereskedés híre, miután elmondásuk szerint még nem fejezték be az egyeztető tárgyalásokat. A pernek azonban más célja is van, mint jóvátételt kapni: az eladósorban lévő vállalat ezzel is szeretné saját értékét növelni, miután szellemi szabadalmai felértékelődtek az elmúlt időszakban. Az InterDigitalnak 1400 amerikai szabadalma van bejegyezve.

A mobil világban egyre több pereskedésnek lehetünk tanúi, miután ez az ágazat erőteljesen felértékelődik: az Oracle például a Google-t perelte be az Android Java szabadalmakat megsértő mivolta miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.