Hirdetés
. Hirdetés

Piacon a Nokia N95

|

A Nokia elkezdte GPS-es multimédiás telefonja szállítását. Szakértők szerint a készülék GPS-modulja csalódást okozhat.

Hirdetés

A kártyafüggetlenül 550 euróba (138 ezer forint) kerülő telefon elsőként az európai és az ázsiai piacon jelenik meg. A készüléket tavaly szeptemberben New Yorkban jelentette be a Nokia, és mindenkit meglepett, hogy a finn gyártó GPS-modult is épített multimédiás telefonjába. Szakértők szerint a készülék GPS modulja nem a legerősebb, mivel azt mélyen a telefon belsejébe építették. Noha a piacon több GPS-es készülék van már, a Nokia az első nagy mobilgyártó, amely ezt a funkciót beépíti egyik telefonjába. A GPS a Nokia 6110 Navigatorban és az E-90 Kommunikátorban is megtalálható.

Chris Jones, a Canalys.com brit szakértője szerint az N95-nek hosszasabb ideig tart majd kijelezni, hol is van éppen a felhasználó, mert a GPS modul nem kívül van, hanem a készülék belsejében. Ha valaki egy metrólejáratot szeretne megtalálni, akkor másodpercek alatt akarja megtudni, merre forduljon, nem pedig percek alatt - mondja a szakértő. Az igazsághoz tartozik, hogy a készülék egy nem végleges változatát tesztelő testvérlapunk, a PC World munkatársa nem jelezte az elemző által leírt jelenséget.

nokia_n95.jpg

A telefon 5 megapixeles kameráját Carl Zeiss optikával szerelték fel. A készülék rendelkezik TV-kimenettel, támogatja a Universal Plug and Play (UpnP) technológiát, és WLAN hálózatokra is rákapcsolható, tehát Skype-telefonként is lehet használni. A telefon egyébként a 3,5 G-nek becézett HSDPA hálózatokon használható, az internetezés így akár tízszer gyorsabb, mint a 3G hálózatokon. A telefon kijelzője 2,6 hüvelykes QVGA, beépített sztereó hangszóróihoz szabványos, 3,5 mm-es jackbemenet, mikroSD-kártya bemenet és miniUSB-csatlakozó társul.

nokia_n952.jpg

A képernyő alatti billentyűzetet két irányban lehet eltolni. Az egyik irányban a telefon hagyományos billentyűzete tűnik fel, a másik irányban négy gomb, melyekre a zenék vagy a videók lejátszásához és megállításához van szükség.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.