Hirdetés
. Hirdetés

Piacon az első USB 3.0-ás vezérlő

|

Az NEC piacra dobta az első USB 3.0-ás vezérlőt, azonban még nincs mit rákötni.

Hirdetés

A Nippon Electric Corporation még májusban bejelentette, hogy elkészült a másodpercenként 4,7 gigabitnyi információ átvitelére képes USB 3.0-ás vezérlőjével. A chip e héten hétfőn kapta meg az USB Implemeters Forum minősítését és a ?SuperSpeed USB Certified" logó használati jogát. A két kaput kiszolgáló vezérlőchip nagyjából 1 négyzetcentiméternyi helyet foglal el a nyomtatott áramköri lemezen és a fogyasztása 1 watt alatt marad.

Már előrendelhetőek a ráépülő bővítőkártyák - sőt, ahhoz való kábelek is - természetesen az újdonság jellegéből fakadóan meglehetősen borsos áron. Egy kétkapus, PCI Express bővítőkártya körülbelül 38 euróba, egy szintén kétkapus ExpressCard 51 euróba kerül, a hozzájuk tartozó kábelek pedig 12-16 euróba kiviteltől és a kábelhossztól függően.

Az USB Implementers Forum videója az USB 3.0 technológiáról - az iparág szupersztárjainak felvonulásával

Az üvegszál alapú technológia - mely a visszafelé kompatibilitás megőrzése érdekében tartalmazza a hagyományos, fém vezetőket is - igazi elterjedését csak két év múlva várja az NEC, mégis havi egymillió darab vezérlőchip legyártását tervezik. A technológia - az USB korábbi változataihoz hasonlóan - akkor válik mindennapossá, amikor az alaplapi chipsetek fogják majd tartalmazni az USB 3.0 szabványú vezérlőket.

Az első USB 3.0 szabványú periféria, amiről hírt kaptunk, egy másodpercenként 60 frame rögzítésére képes, 1080p, teljes HD felbontású webkamera a Point Grey Research nevű cégtől. Azonban ennek ára, vagy piacra dobásának időpontja sem ismert.

 

A Point Grey Research webkamerája

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.