Hirdetés
. Hirdetés

Pingvin hátán utazik a Notes

|

Az IBM bemutatta a Lotus Notes együttműködést támogató alkalmazáscsomagjának Linux operációs rendszeren futtatható változatát.

Hirdetés

A Lotus Notes Version 7-eshez kibocsátott frissítéssel a program már támogatja a Red Hat Enterprise Linux 4 Update 3-as duisztribúciót. A bejelentés szerint emellett az év későbbi szakaszában a Novell SUSE Linux Desktop for Enterprise 10-re átalakított változat is megjelenik majd. A lépéssel az IBM a Linux nagyvállalati elterjedését kívánja elősegíteni.

A Notes leendő, egyelőre "Hannover" néven ismert, 2007-ben megjelenő új változata is támogatni fogja a Linux operációs rendszert. A cég azonban még a Notes legfrissebb változatának bemutatása előtt "linuxsította"a közkedvelt alkalmazáscsomagot, ezzel is jelezve: a nyílt forráskódú rendszerek nagyvállalati környezetben is egyre jobban használhatóak lesznek, így Linux-alapú alkalmazások piaca is egyre terebélyesedik.

A Red Hat és a Suse mellett más Linux-disztribuúciókkal is futtatható lesz az új Notes-kliens, de hivatalos támogatást az IBM csak ezen két disztribúció regisztrált felhasználóinak fog nyújtani.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.