Hirdetés
. Hirdetés

Pörög az Apple, aggódhat a Microsoft?

|

A piaci várakozásokon felül teljesített az elmúlt negyedévben Apple.

Hirdetés

A közzétett negyedéves jelentése alapján meglehetősen jó negyedéven van túl az Apple. Steve Jobs cége ugyanis a június 27-én zárult pénzügyi negyedévének végére 15,7 milliárd dolláros forgalom mellett 3,25 milliárd dollár nettó árbevételt ért el, amely jócskán az előzetes várakozások felett van. Korábban ugyanis iparági elemzők a legoptimistább esetben 15,15 milliárd dolláros forgalommal számoltak, amelyet 0,6 milliárddal végül sikerült felülmúlni.

 

 



A 15,7 milliárd dolláros forgalom egyébként az elmúlt évhez képest hatalmas növekedésnek számít, mikor ugyanebben a negyedévben az Apple csak 9,7 milliárd dolláros összesített árbevételre volt képes. Azaz Steve Jobs cége majdhogynem megduplázta e mutatóját. Hasonlóan a nettó árbevételhez, amely a tavalyi 1,83 milliárd dollárról, 3,24 milliárd dollár nőtt.

A jó eredményt az iPad, az iPhone és Mac eladások generálták. Az Apple tájékoztatása alapján az elmúlt negyedévben megjelent táblagépükből összesen 3,27 millió darab kelt el, amely mellett a Mac eladások is szárnyaltak. Utóbbiból összesen 3,47 millió gép kelt el, amely 33 százalékos növekedésnek számít az elmúlt év hasonló időszakához képest. Emellett 8,4 millió új iPhone talált gazdára, amely 61 százalékos növekedésnek felel meg egy éves összehasonlításban. A szép összképet egyedül az iPod eladások rontják el, amelyekből csupán 9,41 millió darab fogyott. Ez 8 százalékos visszaesésnek felel meg az elmúlt év hasonló időszakához képest.

Ezt követően érdemes lesz árgus szemekkel figyelni a Microsoft gyorsjelentését. Az iparági elemzők ugyanis korábban 15,26 milliárd dolláros forgalmat prognosztizáltak a redmondi szoftvercégnél. Ha végül beteljesül a jóslatuk, akkor a forgalom tekintetében az Apple már ebben a negyedévben lehagyhatja vetélytársát.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.