Hirdetés
. Hirdetés

Portált kaptak az ötven felettiek

|

Az ötven felettieket segíti a most elindult 50plusz.Net portál.

Hirdetés

Az e-befogadás évében sokszor hallottunk az információs társadalomból kiszoruló rétegek és korosztályok felzárkóztatására irányuló lépésekről. A legfrissebb hírek szerint az Országgyűlés egy most alakult bizottságában teljes egyetértésben dolgoznak a képviselők párttól és hovatartozástól függetlenül az Európai Unió által is bátorított megoldásokon.

A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az idősödő generáció felzárkózásának támogatása nem csak a civilszervezetek érdeke, Dombi Gábor, az Inforum főtitkára elmondta: 2010 végéig akkor kapcsolódhat újabb 1 millió magyar felhasználó az internethez, ha ennek érdekében a kormányzati, a civil és a vállalati szféra összefog. Úgy vélte, ebben nagy szerep hárul a Parlamentre is. Kiemelte, hogy az új számítógépek, és internet hozzáférések a vállalkozók számára is vonzóvá tehetik a neten jelenleg még alul reprezentált korosztályt.

Az Inforum - a kérdés hazai szószólójaként - ebben az évben két olyan programot is szervezett, amelynek segítségével az 50 éve felettiek kedvet kaphatnak az informatika, illetve az internet használatához. Az egyik Unoka-Nagyszülő Informatikai Verseny míg a másik az "50 fölötti Internetezők első házibulija volt.

A most induló, harmadik program, a www.50plusz.NET webportál. Ennek célja, hogy segítse és fejlessze az 50 fölötti generációk digitális és informatikai eszközhasználatát, tudását és készségét, és aktív alkotásra és kapcsolatteremtésre serkentse őket.

Az Inforum fontosnak tartja, hogy az érettebb korosztály is otthonosan érezze magát az interneten és a digitális világban. Ez az a generáció, amelyik még nem született bele az informatikai eszközökkel segített korszakba. A civil szervezet véleménye szerint az idősebb generációk tudását, bölcsességét, véleményét meg kell osztani a fiatalabbakkal, és ezért is szükséges a bevonásuk a digitális világba.

Dombi Gábor az Infórum vezetője szerint, az információs, kommunikációs és digitális eszközök használatával javul mindenki életminősége, hiszen a tájékozódás, a kapcsolatok ápolása, az ügyintézés, a tanulás, a szórakozás könnyebbé válik. Ezért elengedhetetlen, hogy az érettebb korosztály éljen ezen eszközök szolgáltatásaival, hiszen nekik még nagyobb szükségük van ezekre az előnyökre.

A portál a kezdő számítógép használók számára is érthető nyelven igyekszik széles körű információt nyújtani emberekről és informatikai eszközökről, azok kapcsolatáról. Azok sem fognak unatkozni, akik már nem kezdő szinten használják a digitális eszközöket. Az informatikai eszközök használatához közérthető formában találhatnak tananyagokat, leírásokat, ismertetőket.

Lehetőséget nyújt az információszerzésen túl a tudás és a személyes értékek megosztására is. Minden felhasználó létrehozhat magának emlékkönyveket, visszaemlékezéseket, azt nyilvánossá teheti mások számára, vagy kinyomtatva odaajándékozhatja szeretteinek.

Az Inforum e portállal szeretné segíteni az érettebb generációk (információs) társadalmi bevonását, az önkéntes mozgalom terjesztését is. A portál létrehozó azt szeretnék, ha az idősebb generáció tagjai személyes példával mutatnák meg: nem írhatók le az 50 feletti generációk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.