Hirdetés
. Hirdetés

Praktikus új szolgáltatás a Chrome-ban és az Edge-ben

|

A Chromium alapú böngészőkben a jövőben nem csak teljes oldalakra, hanem azon belül rövidebb szövegrészekre is hivatkozhatunk.

Hirdetés

Hirdetés

A Chromium alapú böngészők egy új szolgáltatása lehetővé fogja tenni, hogy a felhasználók közvetlenül hivatkozzanak meghatározott szavakra, mondatokra vagy bekezdésekre egy adott oldalon belül.

Jelenleg csak teljes oldalakat tudunk hivatkozásként megadni, de az új funkció révén akármilyen rövidke szövegrészhez is készíthetünk linket.

A funkció, amelynek neve várhatólag Scroll to Text lesz, a Chrome jelenlegi változatából természetesen még hiányzik, sőt , a Canary tesztböngészőbe se kerül még be, de állítólag előrehaladott állapotban van a tesztelése, és hamarosan találkozni fogunk vele a gyakorlatban is.

Ha a szolgáltatás megvalósul, a Chromium motor lesz az egyetlen, amelyik tartalmazni fogja, de mivel több böngésző, így az új Microsoft Edge is erre épül, a funkció nem csak a Chrome kiváltsága lesz.

Az EdgeHTML-ről Chromiumra váltó Microsoft-böngésző betekintő változatának megjelenése egyébként pár hónapon belül várható: feltehetőleg a Build fejlesztői konferencián fog a világ elé lépni vele a Microsoft.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.