Hirdetés
. Hirdetés

Q4: az Intel kiugróan magas bevételnövekedésről számolt be

|

Jelentős mértékben növekedtek az Intel bevételei az elmúlt év utolsó negyedévében. A cég kedden kiadott jelentésében 2,3 milliárd dolláros nyereségről számolt be.

Hirdetés

Impozáns profitnövekedést könyvelhetett el az Intel 2009 utolsó negyedévében: részarányos nyereségük - elsősorban a PC- és szerver-chipek iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően - december végére elérte a 2,3 milliárd dollárt.

A vállalat nemzetközileg elfogadott könyvviteli szempontok szerint (GAAP) kiszámított nettó bevételei 875 százalékkal emelkedtek az előző üzleti év hasonló, 234 millió dolláros mutatójához képest; igaz, a 2008-as év mutatóit a recesszió negatív gazdasági hatásai mellett az Intel Clearwire-rel kapcsolatos, közel 1 milliárd dolláros befektetése is befolyásolta.

A legfrissebb adatok messze felülmúlják az üzleti elemzők várakozásait: a Thomson Reuters szakemberei például 1,92 milliárd dollárra becsülték az Intel negyedik negyedéves nyereségét. A december 26-ig tartó negyedév teljes bevételei közel 10,6 milliárd dollárra rúgtak - ez 28 százalékos növekedést jelent.

"A negyedik negyed szerencsésen zárta le ezt a nehezen induló évet" - mondta Stacy Smith, az Intel pénzügyi vezetője, hozzátéve: a cég termékei iránti kereslet a 2008-as év végének, 2009-es év elejének nagy visszaesése után, ismét megélénkült.

Az Intel 2010 első negyedévében megközelítőleg 9,7 milliárd dolláros bevétellel számol - jelentette be közleményében a vállalat, amely januárban számolt be legújabb 32 nanometeres technológiával készült chipjei piacra bocsátásáról. A Core i3, Core i5 és Core i7 chipek jobb grafikai megjelenítést és rendszerteljesítményt szavatolnak a laptopok és PC-k számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.