Hirdetés
. Hirdetés

Áramszámla-csökkentő megoldás a Cisco-tól

|

Az új otthoni technológia a költségek csökkentése érdekében bővíti a Smart Grid rendszert.

Hirdetés

A Cisco a nemrégiben bejelentett Connected Grid termékportfoliót kiterjesztve olyan új technológiákat jelentett be, amelyek a lakossági és a vállalati fogyasztók energiafelhasználásának hatékonyabb nyomon követéséhez és szabályozásához nyújtanak segítséget. Ezek egyike az otthoni felhasználásra tervezett HEMS (Home Energy Management Solution, azaz otthoni energiagazdálkodási megoldás), amely egy energiafelügyeleti eszközből (HEC – Home Energy Controller) és egy szolgáltatáscsomagból áll. Ha a szolgáltató elérhetővé teszi ezt a megoldást ügyfelei számára, a fogyasztók jobban átláthatják és könnyebben ellenőrizhetik saját energiafelhasználásukat.

 

 



Az IDC felmérése szerint a fogyasztók teljes energiafelhasználásukat 4–15 százalékkal csökkentik, ha valós idejű visszajelzést kapnak a fogyasztásról. A Zogby International kutatása szerint a lakosság 74 százaléka hajlamos változtatni energiafogyasztási szokásain, ha ehhez megkapja a megfelelő technológiai megoldásokat.

Vállalati felhasználók számára mutatták be az új Cisco Network Building Mediator Manager 6300 eszközt, amely a hálózatba kapcsolt épületek központi felügyeletének lehetőségét kínálja - például nemzetközi nagyvállalatok számára, illetve az új Cisco Network Building Mediator 3.1 platformot, amely lehetőséget teremt heterogén épületautomatizálási rendszerek és protokollok IP-alapú összekapcsolására.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.