Hirdetés
. Hirdetés

RED 5 kontra Media Server 2: szerverek harca

|

A RED 5 open source szerver, amit a Media Server 2 (Flash Communication Server) legfontosabb képességeivel ruháztak fel. A legszebb persze, hogy a Media Serverrel ellentétben ez teljesen ingyenes.

Hirdetés

Az osflash.org-on rengeteg kezdeményezés található, amik egyike az ingyenes RED 5 szerver. A szerver sajátosság, hogy nem csak tartalmat szolgáltat a Flash alkalmazásoknak, de hívásokat és információkat is tud küldeni a Flash Playernek. Ezen kívül képes videó, hang és adat fogadására a Flash klienstől, majd azt feldolgozva elmentheti esetleg továbbküldi más felhasználók felé.

Nézzük is át röviden, hogy mit is kezdhetünk mi egy ilyen szerverrel?
? Valósidejű multi-user (egyidejűleg több felhasználó) kiszolgálás
(akár multi-player játékok)
? Videochat
? Zene és hang szolgáltatás
? Video szolgáltatás
? Élő adás továbbítás (zene, műsor, konferencia, képernyőmegosztás)
? Felvétel készítés

A projekt jelenleg a 0.4-es alpha verziónál tart, tehát már tesztelhető működőképes formában, azonban még kb. 6 verzió után (0.5 ,0.6 stb) fog kijönni a végleges. A következő mérföldkő Júniás 26.-án várható, amikor a 0.5-ös verziót fogják kiadni.
A projekt fejlesztőinek száma jelenleg 27.

A források és példák letölthetőek az osflash.org-ról.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.