Hirdetés
. Hirdetés

Redmondban tarol a magyar JayStack Technologies

|

A Microsoftnál sokat használt és kedvelt technológia lett a 2012-ben megjelent eszköz- és platform-független adatkezelő programozói könyvtár, a JayData

Hirdetés

A budapesti székhelyű cég 2013. június 26.-án Redmondban, a Microsoft főhadiszállásán tartott előadást a „Microsoft Interoperability Protocols Plugfest 2013” konferencián. A redmondi óriás mérnökei szerint a JayData „a legjobb dolog, ami az ODatával eddig történt”, így nem csoda, ha Zentai Péter, a cég ügyvezető igazgatója olyan fejlesztő cégeknek mutathatja be a terméket, akik ismert vállalatirányítási rendszerekre és nagyvállalati szoftverekre (Dynamics CRM, Systems Center, Project Server vagy SharePoint) alapozva szeretnének egyedi megoldásokat építeni.

 

Asad Khan, a Microsoft Senior Program Managere elmondta: „az OData most nagyon forró téma. A különböző fejlesztő cégek folyamatosan idő-, erőforrás-, és költséghatékony megoldásokat keresnek – a JayData egy ilyen termék. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy velük dolgozhatunk. A JayStack igazi hiánypótló megoldással járult hozzá az OData ügyéhez, gyorsan és előremutatóan válaszolva meg egy sor kérdésünket. Úgy vélem, valóban megkönnyítik a JavaScript fejlesztők életét.”

„Nagyon örülünk, hogy a piac ilyen széles körben elfogadja az OData protokollt. Reméljük az idei év során iparági szabvánnyá is válhat” – reagált Zentai Péter, a JayStack ügyvezetője.
Szintén a JayData használata mellett döntött a Microsoft Közigazgatási Szektorért felelős Dynamics CRM csapata, hogy egyedi HTML5/JavaScript klienseket készítsen ügyfelei számára. A JayDatát már éles projektekben is használják az Egyesült Államok közigazgatási szektorában. Marc Schweigert, a US Public Sector Dynamics főmérnöke szerint „a JayData kötelező technológia minden olyan webfejlesztő számára, aki JavaScriptben adatokkal dolgozik.

Hirdetés

A JayData egyik legfontosabb fejlődési iránya továbbra is az OData támogatás kiszélesítése lesz. A cég az OData mellett olyan adattárolási platformokhoz nyújt majd beépített elérést, mint a böngészőkbe és mobil készülékekbe épített SQLite, WebSQL, IndexedDB, a cloud megoldásoknál gyakran használt MongoDB és a közösségi alkalmazások esetében ma már megkerülhetetlen Facebook. A következő verzió az OData fokozottabb támogatásán kívül többek között sémafejlődést, TypeScript natív támogatást és új adat-folyam motort is tartalmaz majd.

A hazai ügyfélkör többek között Dynamics CRM bevezetések kapcsán számíthat a JayStack segítségére. Amennyiben egyedi mobil elérésre van szükség – akár több mobil operációs rendszeren is - egy Microsoft által használt és támogatott megoldással tehetik biztosság projektjük sikerét.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.