Hirdetés
. Hirdetés

Regionális szolgáltatóközpont Törökbálinton

|

További fejlesztéseket és európai szolgáltatóközpontot vállalt a kormánnyal kötött stratégiai megállapodásában a Telenor.

Hirdetés

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a magyar kormány és a Telenor. Az ünnepélyes aláíráson megjelent és felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök.

A Telenor közel húsz éves magyarországi működése során mintegy 436 milliárd forintot fektetett be hálózatépítési projektekbe, mobil hang- és adat-alapú szolgáltatások fejlesztésébe. A mobiltársaság a következő években mintegy 10 milliárd forintot tervez befektetni Magyarországon szélessávú mobilinternet-hálózatának fejlesztésébe.

Christopher Laska, a Telenor Magyarország vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a társaság üdvözli a stratégiai együttműködési megállapodásban foglalt vállalásokat, melyek jól illeszkednek üzleti elképzeléseikbe. Kiemelte a párbeszéd és a kölcsönös bizalom fontosságát, és a hosszú távú, megbízható partneri viszony kialakítását. Hangsúlyozta, hogy a cég az elmúlt tizenöt évben folyamatosan a tíz legnagyobb vállalati adófizető között szerepelt Magyarországon. A Telenor több mint 1200 magyar munkavállalót alkalmaz és mintegy 500 magyarországi beszállító partnere.

A vállalat egyúttal hivatalosan megnyitotta magyarországi szolgáltatóközpontját, a Telenor Common Operationt, amellyel a Telenor Csoport európai leányvállalatainak nyújt technológiai szolgáltatásokat a jövőben. A törökbálinti székhelyű vállalat 450 munkatársa a hálózat- és IT-tervezés, az implementáció, az üzemeltetés és a karbantartás terén kínál szolgáltatásokat a régió három országában, Magyarországon, Szerbiában és Montenegróban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.