Hirdetés
. Hirdetés

Rejtett hirdetés-beállítást találtak a Windows 10 frissítésében

|

Egy holland fogyasztóvédelmi csoport szúrta ki a Windows 10 Creators Update betekintő változatában. Ha nem állítjuk át, megengedjük a rendszernek, hogy a hirdetők számára adatokat gyűjtsön rendszerünkről.

Hirdetés

A Microsoft a Windows 10 Creators Update változtatásaival minden fontos adatvédelmi problémát orvosolni akar, és a korábbinál több lehetőséget biztosít a felhasználónak, hogy szabályozza személyes adatai kezelését.

A Consumentenbond holland felhasználói csoport azonban egy olyan trükkös hirdetés-beállítást fedezett fel, ami alapból nem látható, és ha nem kapcsoljuk ki, azt érjük el vele, hogy "személyre szabott" hirdetések jelennek meg a Windows 10 eszközünkön.

A Windows 10 Creators Update telepítése során többször is különböző beállítási lehetőségeket tár elén, és ezen némelyike az operációs rendszer biztonságára vonatkozik. A holland szervezet szerint azonban van egy opció, ami csak akkor jelenik meg, ha a lefelé görgetjük a képernyőt, és bekapcsolt állapotban arra ad felhatalmazást, hogy a Windows 10 átnézze a telepített programjainkat, és ezek alapján jelenítsen meg hirdetéseket.

A Consumentenbond közleményében hangsúlyozza, hogy minden hirdetés-beállítási lehetőségnek alapból is láthatónak kell lennie, hogy bárki maga dönthessen a kikapcsolásáról.

Hirdetés

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.