Hirdetés
. Hirdetés

Rekordbevétel a Ciscónál

|

A Cisco az első negyedben 11,6 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el. A cég szerint a pénzügyi rekord hátterében az ügyfelek felhőadaptációját támogató stratégia állt.

Hirdetés

John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója
John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója
A Cisco Systems kedden adta ki 2012-es üzleti éve április 28-val lezárult harmadik negyedével kapcsolatos pénzügyi jelentését. A cég 11,6 milliárd dolláros rekordbevételt jelentett, 6,6 százalékkal többet, mint az előző év azonos negyedévében. Vezetői szerint a bevételi rekordot elsősorban az ügyfeleik cloud-adaptációját támogató stratégiájuknak köszönhetik. A gyártó nettó eredménye 2,2 milliárd (részvényenként 0,40) dollár volt.

A Cisco az előző negyedévben is bevételi rekordot döntött. A szakemberek szerint az eredményekhez nagyban hozzájárult, hogy a vállalat vezetői tisztviselői az elmúlt hónapokban jelentős költségracionalizálást hajtottak végre, minek köszönhetően nagymértékben növelni tudták a haszonkulcsot.

„Sikeresen teljesítjük a hosszú távú stratégiánkban foglalt célkitűzéseket: amellett, hogy nyereségünket jóval a bevételt meghaladó mértékben növeltük, továbbra is jobb teljesítményt nyújtunk, mint versenytársaink” - kommentálta a negyedévet John Chambers, a Cisco elnök-vezérigazgatója.

„A felhő- és videómegoldások, mobil eszközök világába léptünk: az intelligens rendszerek szerepe egyre nő, és vele nő a piaci megbecsültségünk is” - tette hozzá Chambers. A CEO hangsúlyozta: a Cisco termékei saját piaci szegmensük legkeresettebb megoldásai közé tartoznak. A vállalat Unified Computing and Services szegmense éves szinten több mint ötven százalékos növekedést mutatott – ellentétében a piaci versenytársak többségével, amelyek jobbára stagnáló eredményeket produkáltak.

A Cisco szolgáltatás-üzletága is remekül teljesített: bevételeik az előző év azonos időszakához képest 13 százalékkal 2,5 milliárd dollárra nőttek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.