Hirdetés
. Hirdetés

Remonn adatátvitel - IT OBM

|

Ha a rendszer megáll, az élet, az üzlet is megáll! A rendszerek felügyeletére sokféle, kiválóan működő menedzsment megoldást kínálnak a gyártók. Közös minden megoldásban, hogy csak azokat az IT rendszereket tudják felügyelni, amelyekkel van kommunikációs kapcsolat, mert enélkül nem sok lehetőség van a beavatkozásra.

Hirdetés

Hirdetés

Manapság már az informatikai berendezések, rendszerek nagy földrajzi kiterjedésűek, távol vannak a felügyeleti központoktól, nehezen megközelíthetőek, leggyakrabban kezelő nélkül üzemelnek. Kapcsolatuk a felügyelettel a saját hálózatukon keresztül biztosított, ennek problémája esetén a kapcsolat megszakad, az eszközök nem elérhetők a továbbiakban. Kapcsolat hiányában a legtöbbször a hiba kijavításához helyszíni emberi beavatkozásra van szükség, akkor is, ha a hiba esetleg távolról, egy élő kapcsolaton keresztül javítható lett volna.
A személyes kiszállás jelentős költséggel jár, valamint meghosszabbítja a hibaelhárítás időtartamát, így költséget vagy bevétel kiesést generál.

Független kapcsolat a megoldás!

A kapcsolati problémák elkerülhetők, vagy legalább jelentősen csökkenthetők, ha a saját hálózattól független átviteli közeget használunk menedzsment és konfigurációs kapcsolatként, akár kizárólagosan vagy másodlagos lehetőségként.
Kézenfekvő megoldás a ma már kiváló lefedettséggel és rendelkezésre-állással működő GSM/GPRS technológia használata. A mobil adatátviteli technikákban évtizedes tapasztalattal rendelkező Kern Kft. munkatársai ezt az utat választották a Remonn IT out of band management készülék kifejlesztésekor.

A Remonn készülékek GPRS-t használnak adatkapcsolatként és felette PPP stacken keresztül történik az adatátvitel. A GPRS által biztosított átviteli sávszélesség (~56Kbit/s) nem magas, viszont a felügyelethez és konfiguráláshoz szükséges adatok mennyisége is alacsony, a GPRS biztosította sávszélesség elegendő erre a célra.

remmon0
remmon0

A készülék kifejlesztése során a stabilitás, megbízhatóság a legfontosabb szempontok közé tartozott. A megoldásban a szoftverek működését több, egymástól függetlenül működő watchdog biztosítja. Külön watchdog figyel a firmware működésére, külön watchdog felügyeli az adatátviteli modulokat és ellenőrzésre kerül a GPRS PPP context állapota, valamint a GPRS tunneling. Amennyiben valamilyen rendellenes működés következik be, úgy a Remonn a megfelelő szinten, a megfelelő szoftver modulban tudja a hibát kezelni, így biztosítja a helyes működés leggyorsabb visszaállítását.

Remonn Out-of-Band menedzsment megoldások biztosítják az IT rendszerintegrátorok, rendszer-adminisztrátorok, hálózat menedzserek számára a legrugalmasabb, folyamatos, sávon kívüli hozzáférést a menedzselni kívánt hálózatokhoz, berendezésekhez.

A Remonn megoldást nyújt konzolport elérésére és IP alapú menedzsmentre egyaránt!

A Remonn alkalmazásával óriási megtakarítások érhetők el a kiszállási költségek, helyszíni szervizelés, SLA kötbér csökkentésével. A rendszerek rendelkezésre állása jelentősen javulhat, a hibaelhárítás ideje pedig nagymértékben csökken.

A vezetékes kapcsolattól függetlenül biztosított az elérése a távoli telephelyeknek, kritikus hálózati csomópontoknak, számítógépeknek, szervereknek, szünetmentes tápegységeknek, routereknek, legyenek azok bármilyen távolságra az üzemeltetőtől. A Remonn alkalmazással mindezek az eszközök a világ bármelyik sarkából konfigurálhatók, frissíthetők, újraindíthatók!

remmon
remmon

A mobil adatátviteli technológia felhasználásának köszönhetően a berendezések akkor is menedzselhetők, ha a vezetékes kapcsolatok, hálózatok nem működnek.

A Remonn felhasználásával költséghatékonyan menedzselhetők azok a helyszínek, ahol mindössze 1-2 berendezés elérése szükséges. Sokszor előfordul, hogy egy tömött rack szekrényben mindössze néhány berendezés felügyeletére van szükség, ilyenkor nem szükséges nagy konzol szerverek használata.

Kern Communications Systems Kft.
tel.: +36 1 297 1470
fax.: +36 1 297 1471

www.remonn.info

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.