Hirdetés
. Hirdetés

Rendőrhelikoptert zavart meg a drón

|

Los Angelesben vád alá helyeztek két drónpilótát, akik tiltott helyen röpködtek gépükkel. Akár börtönbe is kerülhetnek.

Hirdetés

Los Angelesben tavaly óta tilos drónokkal sötétedés után repülni, a gépek nem emelkedhetnek 120 méter fölé,  és nem közelíthetnek meg 8 kilométernél jobban repülőteret. Két drónpilóta fütyült a rendelkezésre, de most nagyon bánhatja, mert a városi ügyészség a héten vádat emelt ellenük. Fél év börtön vagy ezer dolláros pénzbírság vár rájuk.

Mindkét esetben a Los Angeles-i rendőrség helikoptere észlelte a szabálysértést. A drónok tiltott magasságban repültek, és túl közel kerültek a kórházi helikopterek leszállóhelyéhez, illetve a Hooper Heliporthoz. Ez utóbbira különösen érzékenyek a helyi zsaruk, mert ez a belvárosi helikopterbázisuk, és a drón miatt az egyik leszállni készülő helikopterüknek pályát kellett módosítania.

Az Egyesült Államokban az utóbbi időben sok baj van a drónokkal, és Szövetségi Repülési Hivatal nagy erőfeszítéseket tesz, hogy a drónpilóták fejébe verje a szabálykövetés fontosságát. Decemberben drónregisztrációs programot indítottak, ami nyilvántartásba veszi a pilótákat, és megpróbálja elérni, hogy repülés előtt legalább az alapvető szabályokkal tisztába kerüljenek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.