Hirdetés
. Hirdetés

Rengeteg az egyben

|

A Freecom gateway-modelljéből talán csak a kávéfőző hiányzik...

Hirdetés

Tételezzük fel, hogy egy kis iroda gépeit szeretnénk az internetre kapcsolni. Gond egy szál se, szükségünk lesz egy pár ezer forintos átjáróra (gateway). Mindenki boldog, amikor üzembe áll az új eszköz. Aztán megérkezik az első noteszgép, melynek tulajdonosa szeretné használni a beépített Wi-Fi vezérlőt. Ismét pár ezer forintért egy Wi-Fi híddal (bridge) bővül az eszközpark, esetleg a kizárólagos Ethernet átjáró nyugdíjba vonul, és leváltja egy Wi-Fi-s átjáró. Ismét nagy az öröm, de előbb-utóbb igény támad egy olyan helyre, ahonnan a közösen használt dokumentumokat - fejléces levélpapír sablonja, ügyféladatbázis, Marika kolléganő születésnapi bulijának fotói, vicces videók a netről és a többi - el lehetne érni. Ilyenkor rendszerint kinevezik az egyik irodai gépet kiszolgálónak, az napi 24 órára bekapcsolva marad, és megosztanak a merevlemezén egy könyvtárat, amit aztán mindenki kénye-kedve szerint teleszemetel. Ugyanez lesz a helyzet a nyomtató megosztásával, mi több, az is valószínű, hogy a "kényszerszerver" már eleve nyomtatókiszolgálóként működött, mielőtt fájlkiszolgálóvá lépett volna elő.

 

Ismerős a probléma? Itt a megoldás>>>

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.