Hirdetés
. Hirdetés

Repesztenek az Intel új SSD-i

|

A 3D NAND lapkára épülő meghajtók szélvészgyorsak, a tárkapacitásuk azonban csalódást kelt.

Hirdetés

Az Intel már tavaly belengette 3D NAND lapkákat tartalmazó, nagy kapacitású, gyors SSD-it, a héten pedig be is jelentette az első ilyen meghajtókat. A termékcsalád jelenleg két modellt tartalmaz: az SSD DC P3320-at és az SSD DC 3520-at.  Az új SSD-k valóban gyorsak, de kapacitásuk nem haladja meg a 2 terabájtot, ami jócskán elmarad a Samsung új PM1633a SSD-jének 15,36 terabájtjától.

A meghajtók a Micron 3D NAND flashmemóriáját használják, amelynek nagyobb az adatsűrűsége, mert a hagyományos SSD-kkel ellentétben a cellák nem egymás mellett, hanem egymás felett helyezkednek el. Szintén a működést gyorsítja, hogy a tárolóelemek közelebb esnek egymáshoz, és  az új meghajtók a PCI-Express 3.0 foglalatba illeszkednek. Mindennek hála az SSD DC P3320 véletlenszerű olvasási sebessége ötször, a véletlenszerű írási 1,4-szer, a szekvenciális olvasási 3,2-szer, a véletlenszerű írási pedig 3,1-szer gyorsabb, mint az SSD DC S3510-é.

Az új SSD-ket adatközpontokba, munkaállomásokba és tárolótömbökbe szánja a gyártó, árakat azonban még nem hozott nyilvánosságra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.