Hirdetés
. Hirdetés

Reptéri nyomtatás

|

Mi kell egy légikikötőbe szánt printerhez? Gyorsaság, kitartás és egy évtizedes technológia.

Hirdetés

Kihalt a katódsugárcsöves monitor, a floppy, a szalagos meghajtó (legalábbis otthoni szinten), a haldoklás fázisában leledzik a CD, a Windows XP és még sorolhatnánk. Ugyanakkor a már több évtizede létező mátrixnyomtató az istennek sem akar eltűnni - igaz, azért jelentősen megújult az elmúlt években. Vannak ugyanis olyan területek, ahol nélkülözhetetlen a fizikai leütéssel járó működési mechanizmus, vagy egyszerűen csak kell a technika strapabírása.

Epson-FX-890A
Epson-FX-890A
Ilyenek például a repterek - legalábbis az Epson szerint. A gyártó erre a piacra készítette legújabb, FX-890A pontmátrix nyomtatóját: a 9-tűs technológiára épülő eszközt nagyfokú megbízhatóság jellemzi. A repülőtéri környezet kihívásait figyelembe véve, az eszköz robusztus kialakítású, ütésálló fedéllel és lapadagolóval, továbbá olyan strapabíró, nehéz igénybevételre kialakított akril tépő egységgel látták el, amely könnyen cserélhető.

Ultragyors vázlatmódban másodpercenként akár 680 karakter nyomtatására képes 12 karakter/inch karaktersűrűségnél, s ez alkalmassá teszi a 7-rétegű űrlapok, az utaslista adatok és egyéb fontos dokumentumok gyors és hatékony kinyomtatására. Mindehhez minimális karbantartási igénnyel bír, ami az esetleges meghibásodások között általában 20 ezer órányi üzemidőt jelent. A festékszalag 7,5 millió karakter nyomtatására szavatolt.

„A repülőterekre tervezett, az igénybevétel és a környezeti hatások miatt masszív kialakítással bíró eszközt alapkiépítésben zárt előlappal szereltük. Ez a repülőtéri biztonsági követelményeknek való jobb megfelelés miatt fontos, így nem fordulhat elő, hogy valaki esetleg bármit elrejthessen a szerkezet belsejében” - mondta el Heidi Wagner, az Epson Europe termékmenedzsere.

Az eszközt USB és párhuzamos portokkal is ellátták. Az viszont biztos, hogy kevés otthonba kerül ilyen készülék, hiszen ára - tükrözve felhasználási területének igényeit - meglehetősen borsos: közel 300 ezer forintba kerül.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.