Hirdetés
. Hirdetés

Repülőgépre vihető üzemanyagcella

|

A Medis Technologies cellája az amerikai közlekedési minisztérium engedélyével már repülőkön is használható.

Hirdetés

A Medis Technologies még az IDF-en mutatta be univerzális üzemanyagcelláját. A 185 grammos apróság 5,35 voltot tud leadni, 185 mAh terhelés mellett 20 órán keresztül. Felhasználás módja igen széles: mobiltelefonok, MP3-lejátszók, PDA-k töltéséhez vagy táplálásához ajánlják, de zseblámpa, adóvevő vagy bármiféle elektromos kisfogyasztó is táplálható vele, így a Medis 24-7 Power Pack akár egy mentőcsónakok túlélőkészletének része is lehet. A használata egyszerű: csak ki kell bontani a zacskójából, eltávolítani a védőszalagot és a kis téglatest két felét összenyomni, majd óvatosan felrázni. Így a benne lévő folyadékban megkezdődik a kémiai reakció, amelynek összetétele természetesen titok.

A cég a nagyobb méretű és teljesítményű megoldásokon, illetve az újratölthető változaton is dolgozik. Az indulókészlet - a különböző készülékekhez való átalakítókkal - körülbelül 30, míg egy üzemanyagcella nagyjából 20 amerikai dollárba kerül.

fuelcell.jpg
A Medis 24/7 Power Pack munkában

A Medis 24/7 Power Pack a múlt héten megkapta az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériumának (Department of Transportation - DOT) speciális engedélyét, mely lehetővé teszi, hogy "az utasok, vagy a személyzet tagjai legfeljebb három ilyet a fedélzetre vigyenek személyes használat céljából".

A gyártó szerint ez az első üzemanyagcella a világon, mely ilyen jogosítványt kap.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.