Hirdetés
. Hirdetés

Részben fizetősé válhat a Google Maps

|

A nagyobb webszolgáltatások üzemeltetői számára hamarosan megszűnhet az API ingyenessége.

Hirdetés

A BBC információi szerint 2012 január elsejétől megszűnik majd a Google Maps ingyenessége. A változás a magánfelhasználókat nem fogja érinteni, csak azon cégeket, amelyek szolgáltatásuknál felhasználják a térkép adatait. Az előzetes hírek szerint napi 25 ezer lekérés után kell majd a külső fejlesztőknek elővenniük a csekkfüzetüket, azaz kisebb webalkalmazások esetén a fent említett szintig továbbra is ingyenes marad a Google Maps alkalmazás programozási interfészének (API) a használata.

 



A keresőcég állítása szerint a felhasználóiknak csak a 0,35 százaléka lesz érintett. Azaz csupán azon személyeknek, illetve cégeknek szűnik meg az ingyenesség, amelyek vélhetően amúgy is profitálnak a szolgáltatás használatából (például saját navigációs alkalmazást fejlesztenek, vagy például egy ingatlanirodánál használják fel a Maps adatait). A BBC információi alapján egyébként minden 1000 lekérés 4 dollárba fog majd kerülni, amely nem egy kifizethetetlen összeg. Ettől függetlenül lehet, hogy a nagy, a Google Maps API-jához naponta több százezer lekérést indító szolgáltatások a lépés hatására más megoldást keresnek majd, például a Bing térképét.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.