Hirdetés
. Hirdetés

RFID adathordozók hatalmas memóriával

|

A Siemens jóval nagyobb memóriájú, új adathordozókkal és kompakt mobil olvasó/író készülékkel bővíti a Simatic RF600 nevű RFID termékcsaládját.

Hirdetés

Az RF622T és RF622L elnevezésű, 4 KB kapacitású új URH RFID adathordozók lehetővé teszik a címkézett tárgyakra vonatkozóan nagy mennyiségű adat tárolását, valamint az ahhoz való gyors hozzáférést. Így kiválóan alkalmasak elosztott konfigurációkban történő alkalmazásra, mint pl. a termelésirányításban, eszközkezelésben, intralogisztikában.

Hirdetés

A Siemens az új Simatic RF650M mobil kézi olvasókészüléket is bevezeti. Ez nagy számú adathordozó megbízható azonosítását teszi lehetővé, akár három méteres távolságban is. Az eszközt speciálisan a logisztikai- és szerviz alkalmazásokra tervezték.

A Simatic RF622T és RF622L adathordozók FRAM (ferroelektromos RAM) memória technológiája nagy sebességű írást, valamint korlátlan számú írási ciklust tesz lehetővé. A Simatic RF622L egy költséghatékony okos címke, melyet a termékek tartós azonosítására terveztek. Egyedileg nyomtatható tekercsről, pl. normál szöveggel vagy további optikai kódokkal. Ezzel ellentétben a robusztus, megerősített RF622T adathordozót raklapokra vagy konténerekre történő rögzítésre tervezték.

Az opcionális távtartóval rögzíthető fém felületekre. Az RF622T jeladó méretei: 120 x 30 x 6,5 mm, az RF622L okos címke méretei: 90 x 18 x 0,5 mm. Mindkettő nagy, akár három méteres leolvasási távolságot biztosít. A Simatic RF650M kézi leolvasó 240 x 320 pixeles felbontású színes érintőképernyővel, strapabíró billentyűzettel és nagy indítógombbal rendelkezik. Mindezek megbízható, felhasználóbarát használatot tesznek lehetővé. Az RFID antenna behajtásával helyet lehet megtakarítani.

 

A készülék kis méretű: 147 x 60 x 39 mm, így zsebben is könnyen hordható; a súlya pedig csupán 235 g az újratölthető akkumulátorral együtt, aminek köszönhetően hosszú távon is fáradság nélkül használható. Az akkumulátor élettartama eléri a kilenc órát, így legalább egy műszakra elegendő tápellátást biztosít. A Microsoft Windows Beágyazott operációs rendszerrel a felhasználók saját alkalmazásokat hozhatnak létre a készüléken. A szervizelési munkáknál a készülékhez biztosított RFID szoftver alkalmazható az adathordozók kiolvasására és az azokra történő írásra. Így az adathordozók tesztelési célból egyszerűen kiolvashatók és átprogramozhatók, pl. karbantartási feladatoknál.

A Simatic RF600 termékcsalád különösen jól használható a termelésben és logisztikában az olyan azonosítási alkalmazásoknál, ahol költséghatékony és nagy hatótávolságú adathordozókra van szükség. A Siemens 2014 októberében bemutatta továbbá a Simatic RF600 termékcsaládot kibővítő új generációjú leolvasókat is.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.