Hirdetés
. Hirdetés

Ritka a vírus-vészterv a hazai cégeknél

|

A magyar vállalkozások nem készülnek fel megfelelően egy komolyabb támadásra.

Hirdetés

A magyarországi vállalkozások jó részének nincs kiforrott stratégiája arra vonatkozóan, hogy mi a teendő a rendszerek megfertőződése esetén. Pedig manapság az interneten keresztül érkező ártalmas programok rendkívül komoly károkat tudnak okozni.

 

 



"A legtöbb cégnél az az álláspont, hogy: ugyan már, mi nem vagyunk egy bank, ahol milliókat akaszthatnak le, ha behatolnak a rendszerbe" - jellemezte a helyzetet Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. "Csakhogy manapság még a KKV-knál is olyan szintű az adatok PC-ken való feldolgozottsága, hogy egy trójai konkrétan milliókkal rövidítheti meg a cégeket" - tette hozzá a szakember.

2007 óta gyakorlatilag rohamtempóban növekszik a pénzügyi támadások száma. Manapság a legtöbb trójai program csendben, feltűnésmentesen dolgozik, készítői pedig jelszavakra, kódokra utaznak. "Most már nem is az a kérdés, hogy egy kósza vírus fájlokat töröl le. Ha nincs kiforrott terv vagy vírusvédelmi szabályzat, a cég tagjai adott esetben észre sem veszik a fertőzést. Vagy ha észreveszik, kapkodni kezdenek, lezárják a rendszert, további károkat, leállást okozva ezáltal" - mondta Sándor Zsolt.

A Panda Security 2010. október 27-én tart országos tréninget, melynek keretében egy egységes vírusvédelmi szabályzat megalkotásában szeretne segítséget nyújtani. "Meggyőződésünk, hogy manapság ez ugyanolyan elengedhetetlen, mint mondjuk a tűz- vagy a munkavédelmi szabályzat, hiszen ugyanannyi, sőt, sokkal több is múlhat rajta" - vélekedett a szakember.

A hír testvéroldalunkon, a Computerworld biztonság rovatában jelent meg.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.