Hirdetés
. Hirdetés

Riválisa lehet-e az Edge a Chrome-nak?

|

Nemsokára minden Windows 10 operációs rendszert futtató számítógépen elérhető lesz az Edge böngésző teljesen átdolgozott, Chromium alapú változata, ami a Microsoft reményei szerint megrendítheti a Chrome dominanciáját.

Hirdetés

Megkezdte a Microsoft az új, Chromium alapú Edge böngésző Windows 10-es számítógépekre valós tömeges telepítését és a régebbi, nem túk sikeres változat lecserélését. Ezzel a művelettel 1 milliárdnyi eszközön teszi könnyen elérhetővé programját a szoftvergyártó óriás, de vajon el tudja-e érni, hogy ennek köszönhetően jelentősen emelkedjen böngészjőnek a használati aránya, és idővel az Edge a Chrome riválisává váljon?

Hirdetés

A Google szoftvere jelenleg dominál a böngészőpiacon. A Statcounter legfrissebb adatai szerint a Chrome közel 64 százalékos részesedéssel áll az élen, a második a Safari 18,2 százalékkal, harmadik a valaha sokkal jobb napokat látott Firefox 4,39 százalékkal, a negyedik a Samsung Internet 3,28 százalékkal és csupán ötödik a régi Edge 2,13 százalékkal. Innen kéne feltornáznia magát a tömeges terjesztésnek és a Chrome-éval szinte azonos funkcióinak köszönhetően.

Mindenesetre reményt adhat a Microsoftnak, hogy a Chrome népszerűsége igen gyorsan nőtt 2008-as megjelenését követően, így joggal lehet száímtani arra, hogy a teljesen megújult böngésző hasonló utat jár be az elkövetkező években.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.