Hirdetés
. Hirdetés

Riválisok felé nyit a SharePoint

|

A Microsoft jelentősen javít rendszere átjárhatóságán.

Hirdetés

A Microsoft a fejlesztői oldalán letölthetővé tette azon eszközét, amely segítéségével a fejlesztők meglévő Office SharePoint Server 2007 rendszereikből adatokat és szerveroldali mini-alkalmazásokat (portleteket) exportálhatnak olyan WSRP formátumba, amely más rivális cégek rendszereibe is biztosítja az átjárhatóságot. Így például a BEA AquaLogic Portal, az IBM WebSphere Portal, és az SAP NetWeaver Enterprise Portal rendszereibe.

Ez a fajta interoperabilitás eddig nem valósult meg a Microsoft termékénél, annak ellenére, hogy a SharePoint már korábban is együttműködött más WSRP-kompatibilis portálmegoldásokkal. A szoftvercég indoklása szerint azonban az átjárhatóság biztosítása megkerülhetetlen volt, hiszen vásárlóik szerettek volna meglévő SharePoint portleteikből egy olyan kódot előállítani, amit más rendszerek is képesek kezelni. Így a jövőben fejlesztőik már olyan alkalmazásokat is gyorsan és könnyedén elkészíthetnek, amelyek képesek heterogén szoftverkörnyezetben is futni.

 

sharepointi1.jpg
 

 

A SharePoint WSRP (Web Services for Remote Portlets) Toolkit képes a program mini-alkalmazásait, listáit és könyvtárait egy olyan WSRP szabványú alkalmazássá exportálni, amelyet később más rendszerek is képesek kezelni. A szabványt még az OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) fejlesztette ki portálok közötti adatátvitelhez, amely alapban támogatja a plug-and-play megjelenítő módszert, s a felhasználóra szabott szolgáltatásokat.

A toolkit a Microsoft fejlesztői oldaláról tölthető le, használatához pedig további segítség a cég SharePoint csapatának blog-bejegyzésében olvasható.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.