Hirdetés
. Hirdetés

Érkezik a hazavihető Telepresence?

|

Lapértesülések szerint 600 dollárba kerülhet a Cisco új videokonferencia rendszere.

Hirdetés

A Cisco Telepresence videokonferencia rendszere meglehetősen méretes rajongótáborral rendelkezik a nagyvállalati felhasználók körében. Sok cég már alkalmazza a megoldást, sokan etalonként tekintenek a távkonferencia platformra, s csak kevés olyan IT-felsővezető van, aki ne hallott volna a Cisco e technológiájáról. A válság e folyamatot felerősítette, mivel a Telepresence bevezetésével a szervezetek egyszerűen csökkenthették utazási költségeiket.

 

 



A Cisco saját bevallása alapján eddig 600 ügyfelénél több mint 3000 ilyen rendszert telepített. Vásárlói között leginkább telekommunikációs cégek, bankok, egészségügyi intézmények, szállodaláncok és közintézmények találhatóak meg. A megoldás viszonylag magas ára miatt a rendszer bevezetését azonban csak kevés cég engedhette meg eddig magának, így 2006 óta a Cisco csak a videokonferencia rendszerek eladásainak 3 százalékos szeletét tudta kihasítani. Az üzleti szektornak készített megoldások piacán ráadásul komoly konkurenciával kell megküzdenie a Telepresence platformnak: a HP, a Polycom, a LifeSize, a Teliris és a Huawei mind kínál hasonló megoldásokat.

A Wall Street Journal értesülései szerint ez hamarosan megváltozhat, a Cisco ugyanis szerdán bejelentheti a céges változatnál olcsóbb, otthonokba szánt Telepresence rendszerét, ami a lap információi szerint mindössze 600 dollárba (mai árfolyamon körülbelül 120 ezer forintba) fog kerülni, plusz havonta további 30 dollár lesz az előfizetési díja.

A Gartner korábbi elemzése szerint lehet kereslet rá, mivel az Egyesült Államokban élő 13-74 éves korosztály 20 százaléka használ naponta valamilyen videokonferencia rendszert. Ez körülbelül 24 millió háztartást jelent, és a várakozások szerint ezen összeg évről-évre tovább növekszik majd. Az persze kérdéses, hogy a szinte ingyenes (például Skype) és a mobileszközök által beépítetten kínált (iPhone 4) megoldások mellett a felhasználók vajon hajlandóak lesznek-e kifizetni a 600 dollárt és az előfizetői díjat a magasabb minőséget biztosító rendszerért.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.