Hirdetés
. Hirdetés

Robotokat és drónokat készít a villámkezű lézervágó

|

A MIT fejlesztése egy olyan automatikus gyártórendszer, amely bonyolult berendezéseket állít elő a felhasználó vázlatos instrukciói alapján.

Hirdetés

Az MIT  számítógéptudományi és mesterséges intellingencia laboratóriuma (CSAIL) egy olyan rendszert hozott létre, amely működőképes drónokat, robotokat és más elektronikus eszközöket épít majdnem teljesen magától. A LaserFactory nevű eszköz lelke egy lézervágó, amit egy szoftvercsomag egészít ki és vezérel.

Hirdetés

A felhasználók egy elemkönyvtár segítségével állíthatják össze a kívánt eszközt, és egy 2D szerkesztőben kicsit igazíthatnak is rajta. Ha nagyjából kész a terv, a szoftver továbbítja a gyártás irányelveit a LaserFactory hardverének. A lézervágó mellett a rendszer részét képezi egy olyan berendezés is, amely kinyomtatja az áramköröket, és összeilleszti a részegységeket. A LaserFactory precízen kivágja a megfelelő alakot, majd összerakja, és működőképes állapotba hozza az eszközt: mire elkészül a munkával, a drón felszállásra kész.

Az MIT szerint számos területen haználható az újdonság: nem csak drónokat lehet vele pillanatok alatt  előállítani, de különböző elektronikus (például hordható) eszközök prototípusait is, mivel összehajtható struktúrák legyártására is képes.

A kutatók most a LaserFactory tudásának bővítésén dolgoznak, és azt tervezik, hogy egy 3D nyomtatóval is kiegészítik a rendszert, amely így még bonyolultabb háromdimenziós formákat is létre tud majd hozni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.