Hirdetés
. Hirdetés

Románok támadtak az MKB-ra?

|

Újabb adathalász levélözön árasztotta el hazai postafiókokat. Az MKB ügyfelei ismét célkeresztbe kerültek.

Hirdetés

Pár hete már magyarázkodnia kellett a Magyar Kereskedelmi Banknak egy akkori kéretlen levél kampánnyal kapcsolatban. Most az adathalászok újra próbálkoztak, remélhetőleg igen kis hatásfokkal.

A most körbeküldött levél szövege kifejezetten igénytelen, s magyartalansága annyira szembeötlő, hogy valószínűleg senki sem kattint a benne szereplő hamis oldalra vezető linkre.

adathal

A szöveg pontosabb vizsgálata esetén a lehetséges elkövetők is lelepleződnek, mivel több helyütt egy tőlünk keletre fekvő ország nyelvének kifejezései olvashatók. A securitate, a procsess illetve a kont remélhetőleg hitelteleníti az üzenetet, s az MKB ügyfelei nem adják meg illetékteleneknek azonosítóikat, belépési kódjaikat.   

A bank szakemberei azt tanácsolják továbbra is, hogy senki se nyisson meg ellenőrizetlen forrásból érkező levelet, s főleg ne adják meg sehol az azonosítóikat, ugyanis az MKB ilyet e-mailben sosem kér senkitől.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.