Hirdetés
. Hirdetés

Megromlott a csokoládé az androidos tabletekben

|

A tabletek körében máig legnépszerűbb Android-változat, a Kit Kat három éve kapott utoljára biztonsági frissítést, így könnyű célpont a hekkerek számára

Hirdetés

Hirdetés

Androidos tabletek tízmillió vannak veszélyben, mert nem jutnak hozzá a szükséges biztonsági frissítéshez, ugyanis olyan régi rendszer fut rajtuk, hogy sem a Google (az Android OS fejlesztője), sem a tablet gyártója nem gondoskodik a megfelelő támogatásról.

A Net Matretshare legfrissebb adatai szerint a tabletek 13 százaléka még mindig az Android 4.4-et használja, ami pedig a maga területén igen korosnak számít, hiszen majdnem hét éves.

Ez az Android-verzió 2017. októberében kapott utoljára biztonsági frissítést, ami néhány sebezhetőséget javított ki.

Más 4.x változatok (az Android 4.0-től az Android 4.3-ig) 3 százalékot birtokolnak a tableteknél, míg az Android 5.x (Lollipop) közel tíz százalékot, amivel a második legnépszerűbb Android-változat a tabletek körében.

Az Android 4.4 (más néven Kit Kat) volt az az operációs rendszer, amellyel az androidos tabletek előszor váltak igazán használhatóvá, és olyan szolgáltatásokat villantottak, amelyek gyakorlatilag máig szabványosnak számítanak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.