Hirdetés
. Hirdetés

Röntgen scanner és átvert mobilosok?

|

Több tízezerbe is kerülhet néhány semmitmondó sms azoknak, akik nem figyelnek az elrejtett kisbetűkre. Pénz a netről, elég durván.

Hirdetés

Egy sms-el akár több tízezer forintot is kidobhatunk az ablakon, ha beugrunk valamelyik becsapós sms játékot kínáló vállalkozásnak. A legkönnyebben becserkészhető fiatalokat célozzák azok az interneten meghirdetett játékok, amelyek végén csupán a telefonszámunkat kell megadnunk. Persze a válasz e-mailben még elfogadtatják a játék feltételeket, s máris benne vagyunk a csapdában.

A szabályozatlan és gátlástalan pénzszerző vállalkozások egy ideje magyar nyelvű oldalakon is kínálgatják különböző trükkös játékaikat. Aktuálisan most éppen a Facebook egyik alkalmazása buzdít IQ-tesztre úgy, hogy a barátaid képével hirdeti a játékot. A kíváncsi felhasználó néhány kattintás után egy olyan oldalon találja magát, ahol valóba egy IQ-tesztnek látszó kérdéssor végére került a telefonszám kérő képernyő.

A kis beíró ablakocska alatt persze ott a kisbetűs veszedelem. „ A szolgáltatás aktiválásával polifonikus csengőhangok, realtone csengőhangok, videó csengőhangok, hangeffektek, háttérképek, animációk, telefon témák és JAVA játékok tölthetőek le a mobilodra. A regisztráció egyszeri 480Ft-ba (ÁFÁ-val együtt értendő) kerül, további, legfeljebb 3 tartalom ajánló smst küldünk hetente, melynek ára együttesen 1440Ft (3x480Ft, 20% ÁFA-val). Az előfizetéssel korlátlan tartalom letöltés vehető igénybe.” Ez a hazai szolgáltató még arra vonatkozó korlátozást sem vezetett be, amire legalább a külföldi oldalak odafigyelnek.

A Celldorado.com 22 nyelven számos országban rabolja le a mobilosokat. Ez a cég mintegy heti 6 sms-el heti 2880 Ft-ért  azaz havi 11-12 000-ért küldözget hasonló tartalmakat. Megkerestük a cég hazai ügyfélszolgálatát, ahol tájékoztattak arról, hogy a szolgáltatást csak nagykorúak vehetik igénybe. Ez az üzletszabályzatukban is benne van.

„A szolgáltatások igénybevevője kizárólag Magyarországon törvényes lakhellyel rendelkező személy lehet, aki (1) 18. életévét betöltötte, jogos előfizető és/vagy rendelkezik szülője (szülei) és/vagy az előfizető engedélyével, hogy nevében a Szolgáltatásra előfizessen és azt használja, továbbá (2) a szülő és/vagy az előfizető, valamint saját nevében jelen Általános és egyedi feltételeket magára nézve kötelező érvényűnek elfogadja. A Szolgáltatásra való előfizetéssel és annak használatával Ön elismeri és megerősíti, hogy elolvasta és elfogadta az Általános és egyedi feltételeket, továbbá eleget tesz a fentiek szerint Önre vonatkozó feltételeknek.”

A szolgáltatás megrendelésének azonban csupán egy darab válasz sms elküldése a feltétele. A cég a nagykorúságot nem ellenőrzi, így gyakorlatilag semmiféle felelősséget nem vállal, hiszen az üzletszabályzatában mindenről tájékoztatta a kedves ügyfeleket, aki csak hónap végén eszmélnek a számla átvételekor.

celldorado1.jpg


A szolgáltatások egyébként nagyon vonzóak, ki ne szeretne röntgen scannert a mobiljába, vagy a legújabb játékokat, csengőhangokat, zenéket, menő cuccokat és divatos bigyókat. Pénzért mindent küldenek a szolgáltatók, sok pénzért meg még többet. A mobilosoknak csak a telefonszámukat kell megadni és a hónap végén kicsengetni a borsos számlát.
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.