Hirdetés
. Hirdetés

Saját mobilhálózatuk van az észak-koreai vezetőknek

|

A titkosítási technológiák exportját tiltó korlátozások miatt volt szükség a szeparált hálózat létrehozására.

Hirdetés

Kim Dzsong Un és Észak-Korea más magas rangú vezetői saját mobilhálózatot használnak annak érdekében, hogy biztonságosan kommunikálhassanak egymással, számolt be róla egy, az országban korábban dolgozó távközlési mérnök. A hálózat révén a vezetői beszélgetések leválaszthatók a nyilvános mobilhálózatról, amire azért volt szükség, mert a nemzetközi szankciók miatt az ország nem juthatott hozzá a titkosítási technológiákhoz.

Hirdetés

Az egyiptomi illetőségű Ahmed El-Noamany, az észak-koreai Koryolink mobilhálózat korábbi műszaki vezetője 2011 és 2013 között dolgozott az országban. A Koryolink az egyiptomi Orascom Telecom and Media Technology (OTMT) és az észak-koreai kormány közös vállalkozása, amely 2009-ben indította el jelenleg 2,5 millió előfizetővel rendelkező 3G mobilhálózatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.