Hirdetés
. Hirdetés

Saját Windowst és Androidot fejlesztett a Huawei!

|

Arra az esetre, ha eltiltanák az amerikai eszközök és termékek használatától.

Hirdetés

Hirdetés

A Huaweire egyre nagyobb nyomás nehezedik az Egyesült Államokban és Európában: azzal vádolják, hogy a kínai kormány számára végez kiberkémkedést, és bár erre vonatkozóan nincs megdönthetetlen bizonyíték, a cégnek biztonsági tervek után kell néznie arra az esetre, ha a dolgok igazán rosszra fordulnának.

A cég mobiligazgatója egy interjúban elmondta, hogy olyan saját operációs rendszert fejlesztenek okostelefonokhoz és számítógépekhez, amely az Android és a Windows helyére léphet.

Mindennek az az oka, hogy a Huawei attól fél, a ZTE ellenihez hasonló büntetőintézkedések várnak rá, és elzárják az amerikai cégek eszközeitől, illetve szolgáltatásaitól.

Az Android és a Windows is az Egyesült Államokban készült, így végső esetben a Huawei rákényszerülhet, hogy saját fejlesztéssel pótolja őket okostelefonjain és PC-in.

Az operációs rendszerek állítólag már elkészültek, de egyelőre még bíznak benne, hogy nem kell használatba venni őket. Az igazgató szerint szeretik az Androidot és a Windowst, és ha rajtuk múlik, kitartanak mellette.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.