Hirdetés
. Hirdetés

Samsung: A NAND flash memória sokkal többre képes

|

A Samsung Semiconductor szerint a népszerű NAND flash memóriák jóval többre használhatók. Tavaly gyakorlatilag csak az Apple iPod zenelejátszójában használták fel őket.

Hirdetés

A vállalat az MMC-k (multimédia kártya) számára olyasmiket jósol, mint a DVD funkcionalitásának teljes átvétele. Ez azt jelentené, hogy a jövőben akár teljes hosszúságú és kiváló minőségű filmeket tárolhatnánk egy apró memóriakártyán.

"Egyre több mobiltelefonban található MMC kártya, amellyel bővíthető a készülékek beépített memóriája." - mondta Don Barnetson, a Samsung félvezetőgyártó részlegének flash memóriákkal foglalkozó marketingvezetője.

Az egyik legkritikusabb kérdés a filmstúdiók, és a zeneipar szereplői számára egyértelműen a másolásvédelem. A Samsung ezen a téren is fejlődött. A védett tartalmakat hordozni lehet egyik készülékről a másikra, de csak a kártya tulajdonosa használhatja azokat fel.

Fontos a tárolókapacitás is. Jelenleg az egy, illetve két gigabájtos modellek számítanak a legnagyobbnak, de a Samsung hamarosan megduplázza a számokat. A sebességgel olyannyira nincsenek gondok, hogy a hordozható számítógépek akár gyorsítótárként bővíthetők vele, ami nagy fájlok kezelésénél 20-30%-kal növelheti a telep élettartamát.

Nagy jövőt jósolnak a vállalat Solid State Diskjének is, amely szintén NAND flash memórián alapul és már 16 gigabájtos változatban is kapható. Főként notebookokban, blade szerverekben, és munkaállomásokban alkalmazzák, egyelőre igen drágák.

Jelenleg a 4 gigabájtos NAND kártyák tömeggyártását futtatják fel, tavaszra beindul a 8 GB-os, majd év vége felé a 16 GB-os modellek sorozatgyártása is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.