Hirdetés
. Hirdetés

Schmidt: a Nagy Tűzfal összeomlása elkerülhetetlen

|

"A cenzúra bukásra van ítéltetve" - nyilatkozta a kínai internet szabadságának korlátozása kapcsán a Google elnöke a Foreign Policy magazinnak adott interjújában. Eric Schmidt szerint az információáramlás felszabadulása alapvető változásokat fog indukálni az ázsiai országban.

Hirdetés

Eric Schmidt
Eric Schmidt
A Google az elmúlt két évben óvatos tárgyalásokat folytatott a kínai kormánnyal: céljuk a hatalmas ázsiai ország piacának „domesztikálása” volt. Nem véletlen, hogy a szakmai közvélemény hatalmas megrökönyödéssel fogadta a keresőóriás elnökének nyers predikcióját: Eric Schmidt a Foreign Policy magazinnak nyilatkozva kijelentette, a kínai internetcenzúra menthetetlenül bukásra van ítéltetve.

„Hiszem, hogy a cenzúra végül elbukik. Kína az egyetlen olyan állam, amelyik ma is aktív, dinamikus cenzúrát működtet. Még csak nem is szégyellik” - nyilatkozta Schmidt.

A Google elnöke szerint a kínai internetcenzúra bukását követő „szabad információáramlás” hatalmas politikai és társadalmi változásokat fog indukálni az ázsiai országban. „Személyesen úgy hiszem, hogy ilyen (korlátozó) hozzáállással nem lehet egy modern tudásalapú társadalmat felépíteni. Ez a véleményem” - hangsúlyozta Schmidt, aki szerint „a Google legtöbb munkatársa egyetértene” a nézeteivel.

A keresőcég egyik legfontosabb embere szerint „senki sem tudja”, mikor következik be alapvető váltás a kínai internet-politikában. „Abban azonban biztos vagyok, hogy idővel véget ér a jelenlegi gyakorlat” - jelentette ki.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.