Hirdetés
. Hirdetés

Seagate: Érkezik a 12 gigabájtos mobil-merevlemez

|

A Seagate Technology bejelentette, hogy a harmadik negyedévtől egy 12 gigabájtra megnövelt tárkapacitással rendelkező, különösen mobiltelefonokba szánt merevlemezt szeretne piacra dobni.

Hirdetés

Ez a kapacitás a jelenlegi egyhüvelykes méretű csúcsmodellekhez képest 50%-os növekedést jelentene. Az ekkora merevlemezeket főként mobiltelefonokban, illetve hordozható médialejátszókban alkalmazzák. A kapacitás növekedésével egy időben az áramfelhasználást harmadára csökkentették, és a fizikai méretek is kisebbek lettek 23%-kal.

A nagy mértékű kapacitásnövekedést az egyre inkább alkalmazott függőleges adatrögzítési technológiával érték el. Az új megoldás a jelenlegi merevlemezekhez hasonlóan mágnesesen töltött biteken alapul, azonban a vízszintes rögzítés helyett, ahol a tárolt bitek lapos sávokban helyezkednek el, a függőleges rögzítésnél, felfelé állnak, ezért kevesebb teret foglalnak el. Ez azt jelenti, hogy több fér el belőlük a lemezen, tehát nagyobb tárolókapacitás érhető el.

Egyelőre csak az új egység körülbelüli kereskedelmi forgalomba kerülési időpontja ismeretes, az ára nem. A 12 gigabájtos csúcsmodell mellett 10 és 8 GB-os változat is kapható lesz majd. A hasonló megoldásokkal foglalkozó Cornice vállalat szerint 2009-re 72 millió olyan mobiltelefont adnak majd el, amelyben az új technológiát alkalmazó merevlemezek találhatók. Ez az addig értékesítésre kerülő 1 milliárd új telefon fényében nem is olyan nagy szám.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.