Hirdetés
. Hirdetés

Sétáljon, és töltse fel mobilját!

|

Hamarosan érkeznek a mozgási energián alapuló mobil akkumulátorok.

Hirdetés

Az USA-beli M2E Power nevű cég megtalálta a megoldást a mindig rosszkor lemerülő és környezetünkre káros mobil akkumulátorok problémájára. Feltalálták az újratölthető mobil aksit, amelynek működése, illetve feltöltése kizárólag kinetikus (mozgási) energián alapszik. A mozgási energia a mozgásban lévő tárgyak energiáját jelenti, vagyis a sétálás közben mozgó karunk, lábaink, az egész testünk termeli ezt a fajta energiát, jóformán állandóan. Természetesen az ebben rejlő lehetőségek kihasználása nem az M2E Powernek jutott először eszébe, hiszen több óragyár alkalmazza már újabb modelljeiben.

Az M2E Power szakemberei szerint ezzel a töltési metódussal az energiaforrás élettartama is jócskán megnövelhető: akár háromszor-hétszer tovább használhatnánk ezeket az akkumulátorokat a hagyományos társaikhoz képest. Az újfajta akkumulátor megalkotásához szükséges anyagok rendelkezésre állnak, és azok nem is kerülnének sokkal többe, mint a manapság használatos lítium-ion elemek.

? Kevesebb nehézfém, semmi konnektor ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.