Hirdetés
. Hirdetés

Sikeremberek az Invitel InnoMax Klubján

|

Vajon üzletemberként is eredményes lenne egy olimpiai csapat sztáredzője? Vagy fordítva: képes lenne sikerre vinni sztárcsapatokat a pályán az év menedzsere, informatikusa? A választ az elmúlt évek igazi győztesei adták meg az Invitel InnoMax Klubján.

Hirdetés

Az Invitel legutóbbi InnoMax Klubjának előadói az elmúlt évek igazi győztesei voltak, akik a megszokottól eltérően gondolkodnak győzelemről, a magyar üzleti viszonyokról, jó döntésekről. Az utóbbi időszak egyik legizgalmasabb üzleti reggelijének témája ennek megfelelően a siker filozófiája és a változás képessége volt. A rendezvényen a következő évben megújuló InnoMax Díjat is bemutatták, amely egy új, non-profit szervezetek számára kiírt kategóriával is bővül, és amelyre 2014 januárjától lehet pályázni.

Hirdetés

„Az Invitel számára rendkívül fontos, hogy partnerei sikeresek legyenek, hiszen mi is csak akkor lehetünk igazán eredményesek, ha ügyfeleink is azok. A siker, de különösen az üzleti siker, a XXI. században egyet jelent a fejlődéssel, az innovációval és a ’haladni kell a korral’ szemlélettel. Hiszek abban, hogy a Microsoft, az Apple, vagy a Google hőskori elindulása ma egy magyarországi garázsban is megismételhető, hiszen rengeteg értékes, törekvő vállalkozás létezik nálunk is. Az Invitelnél mi elsősorban abban tudunk segíteni, hogy megmutatjuk azokat az új technológiai lehetőségeket, amelyekkel a nehezebb gazdasági körülmények között is bármelyik vállalat képes megtalálni a fejlesztéshez vezető utat” – mondta el Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója. „De van még valami, ami nélkül az innovatív technológia semmit sem ér, ez pedig a humán faktor, a fejlődni, alkalmazkodni képes gondolkodó ember, a jó vezető szerepe. Ha úgy tetszik ez az emberi szellem része az üzleti sikerekben. Ezért is hívtuk segítségül előadóinkat, hogy beszéljenek a siker titkáról, tapasztalataikról, hűen az InnoMax Klub ’Tanuljunk egymástól’ hitvallásához” – tette hozzá az operatív főigazgató, aki nyitó előadásában saját tapasztalatait összegezve a kitartás, az újratervezés képessége és a folyamatos innováció hármasát határozta meg a siker alapfeltételeként.

 

Mesterfogások
Mocsai Lajos kézilabda mesteredző, számos nemzetközi diadalt elért együttes vezetőedzője. A Londoni Olimpián 4. helyezést elért férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a „A jó csapatnak tényleg mindig szerencséje van?” címmel a vezető győzelemben játszott szerepéről, tehetségről, munkáról, csapatépítésről, a jó döntések és a siker filozófiájáról beszélt. Vezetéselméleti előadásában a teljesítőképes tudás oldaláról közelítette meg a sikert. Az általa készített, a világ vezető kézilabdázói között végzett felmérése szerint ehhez elsősorban a kommunikáció (az együttdolgozókkal) megfelelő színvonala szükséges, és csak második a sorban a szakmai kompetencia. Ám ez a kettő a siker 70-80%-át teszi ki. A jó vezetőnek pedig magas az érzelmi intelligenciája, jó az intellektuális állóképessége, amivel ezt az EQ-t folyamatosan fenntartja, és képes az önmegvalósításra.

Legfőbb érték az ember
Dr. Zsuga János, az FGSZ Földgázszállító Zrt. igazgatóságának elnöke, 2012-ben az év menedzserének választott üzletember, szintén a siker kapcsán, a hazai és nemzetközi energetikai piacok izgalmas világát mutatta be a résztvevőknek. Előadásából azt is megtudhattuk, hogy mit tanít a harcművészet az év menedzserének, a 3 danos karate mesternek. Szerinte vezetői siker nincs, csak hitelesség, hiszen a menedzsert kijelölik, a vezetőt viszont követik. Ehhez nélkülözhetetlen az őszinteség, a hosszútávú motiváció és a jó munkaköri légkör. Dr. Zsuga János büszke arra, hogy a Földgászállító Zrt-nél az elmúlt 10 évben 0 volt a fluktuáció, amely jól türközi saját értékrendjét, miszerint a legfőbb érték az ember.

 

Az ember a sötétszál végén az InnoMax Klubon Kerper Gábor volt. A Ringier Kiadó Kft. IT & technikai szolgáltatások igazgatóját 2013-ban a Vezető Informatikusok Szövetsége az Év CIO-jának választotta. A szakember a korszerű és hatékony üzletmenet, a tehetség és az informatika kapcsolatáról, az üzleti sikerek és az innovatív infokommunikáció elválaszthatatlan párosáról beszélt előadásában. Az Év CIO-ja az innováció szervezeti akadályairól is szót ejtett, szerinte a sikeres vezető lehetőségként tekint a változásra (válságra), a sikert pedig nem személyes történetként éli meg, hanem csapatának eredményeként. A tudásalapú munkahelyek szemszögéből vizsgálva a kérdést leszögezte, hogy a legkomolyabb hatékonyságnövelő tényező az emberi agy, és egyetértett abban az előtte szólóval, hogy a legfőbb érték az ember. Miután az előrejelzések szerint 2050-re 50x hatékonyabban kell majd dolgoznunk, nagy robbanás előtt állunk, vevői és szállítói oldalról is – véli a szakember. Ám ettől nem szabad félni, hanem lehetőségként kell kezelni, ezekben fontos szerepet kap majd az automatizmus és a hálózatmenedzsment is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.