Hirdetés
. Hirdetés

Sikeres volt az első .mobi aukció

|

A szervezők szerint több mint 850 ezer dollár bevétel származott különleges doménnevek aukciójából.

Hirdetés

A dotMobi cég jelentése szerint sikeresen lezárultak a különleges .mobi doménnevek aukciója, a száz név értékesítéséből több mint 850 ezer dollárnyi bevételük származott. Az aukció résztvevői 34 országból jöttek, az árverést a Sedo.com portálon keresztül bonyolították le. A legdrágább doménnév a hosting.mobi volt, valaki 101 ezer dollárt fizetett érte. Elkelt a bank.mobi is (51 501 dollár), download.mobi (51 500 dollár), currency.mobi (47 000 dollár) és insurance.mobi (42 005 dollár).

Október 31-én egy második árverést tartanak, ezen az aukción olyan nevekre lehet licitálni mint car.mobi, gps.mobi, a gay.mobi, a kiss.mobi, a love.mobi és a map.mobi. A teljes lista ezen az oldalon tekinthető meg.

A .mobi doménnév kiterjesztés 2006 óta létezik, ezekkel a címekkel a mobiltelefonokra optimalizált tartalmakat jelzik. Hogy a nevek népszerűek lesznek-e, elterjednek-e vagy sem, nem tudni. Elterjedésüket nehezíti, hogy az alap html oldalak az okostelefonokban megjeleníthetők, igaz, a kis képernyőn nem lehet jól eligazodni.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.