Hirdetés
. Hirdetés

Sikergyanús zenei oldal nyert az EPC-n

|

Félidejéhez közelít az Enterprising Culture 6 eseményből álló startup versenye, amely fődíja egy négyhetes Silicon Valley üzleti túra.

Hirdetés

Az Elevator Pitch Competition második fordulóján bemutatkozott startup vállalkozások ismét bebizonyították, hogy szinte kifogyhatatlan kreativitással rendelkeznek a hazai fejlesztők.

Újak és frissek
A CooSci projekt, az egzakt tudományok kutatóinak együttműködését könnyítené meg egy új csoportmunka-programmal. Sikerük alapja lehet, hogy a tudósok munkáját már több szoftver is segíti, de kifejezetten az együttműködésre egyszerű megoldást senki sem kínál, miközben a tudományos publikációk ma már szinte kizárólag többszerzős munkák.

A DebitCode a vonalkód alapú elektronikus vásárlási utalványok segítségével új lehetőséget kínál a hazai kereskedelem és szolgáltatások területén. Ez egy olyan megoldás a megcélzott 700 000 ügyfelük számára, amely segítségével új funkciókhoz, szolgáltatásokhoz juthatnak a birtokukban levő különböző plasztikkártyáik segítségével.
 
A CG-Pallet papírból készült raklapjával a fából készült raklapok egyeduralmát váltaná le.
A környezettudatos találmány, vonzó lehet a befektetőknek, hiszen megjelenése esztétikus, használata csökkentheti a beltéri tárolás költségeit, s a teherbírása különleges szerkezete miatt a fából készültekével megegyező.

EPC II. Forduló - Interjúk from Enterprising Culture on Vimeo.



A 3G Multimédia a zenefogyasztási szokások radikális változására adott merőben új megoldással pályázott, amely az online és mobil technológiák nyújtotta lehetőségeket ötvözi. A cég olyan stream-alapon nyugvó zenei szolgáltatást kínál, amely nem csupán PC, hanem mobil környezetben, valamint közösségi site-okba épülően egyaránt elérhetővé teszi a hallgatni kívánt zenéket korlátlan mennyiségben és változatossággal.

A Budapesti Értéktőzsde patinás falai között bemutatkozó négy vállalkozás mindegyike komoly esélyekkel érkezett a versenyre, a szakmai zsűri azonban ezen az estén a mobil zenehallgatás új lehetőségeiben látott fantáziát. A hét győztese így a 3G Multimédia lett.

A verseny két eddig lezajlott elődöntőjének két győztese - a virtuális idegenvezetést mobilon tervező Pocket Guide és a profi zenei szolgáltatást indító 3G Multimédia – már biztosan döntőbe került, s az elkövetkező három hétben a további 15 pályázóból, 3 jut majd el a júniusi megmérettetésre, ahol eldől, hogy melyik vállalkozás tölthet négy hetet tapasztalatszerzéssel és kapcsolatépítéssel Kaliforniában, a Silicon Valley-ben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.