Hirdetés
. Hirdetés

Simlis Google kritika a Microsofttól

|

Bruce Willis bőrébe bújtatta a redmondi cég vetélytársát, hogy utána lehúzza az Apps-ról a keresztvizet.

Hirdetés

A Microsoft nem megy a szomszédba, ha a Google kritizálásáról van szó. Sőt előszeretettel köszörüli nyelvét vetélytársa gyengeségein, s persze e tekintetben a Google sem szent. A redmondi szoftvercég legutóbbi videójában a Google Apps céges bevezetését vette célkeresztbe, amely mellett az elmúlt hónapok során megszüntetett szolgáltatások mellett sem ment el szó nélkül.

A videó teljes egészében a 80-as években sugárzott Moonlightning (Magyarországon "A simlis és a szende" néven futott) sorozatra épít. A  Google által szimbolizált főszereplő David Addison néven mutatkozik be, ugyanúgy ahogy anno Bruce Willis is beköszönt a képernyőn. A női szereplő pedig nagy hasonlóságot mutat Cybill Shepherddel, aki a sorozatban Madeleine Hayes szerepét játszotta el. Ezen felül még a felvételen látható zene is ismerős lehet azoknak, akik a 90-es években követték A simlis és a szende részeit.

 



Az ismerős környezetbe bújtatott erős Google kritikában a főszereplőt már rögtön úgy mutatják be, mint egy vastagbőrű pasast, aki 12 éves tapasztalatot szerzett hirdetések értékesítéséből. Ezt követően munkafelvétel során a női főszereplő sorban a Google Apps gyengeségeire kérdez rá. Előkerül az exceles és a powerpointos integráció, illetve a helyesírás ellenőrzés. Az egyre inkább zavarban lévő fehér öltönyös pasas a Pivot-táblák kérdésére pedig egyszerűen csak a "Nem tudom, mi is az pontosan" választ adja. Kritikus tényezőként felmerül még a Google szolgáltatások internet függősége is, valamint azok frissítése.

"- Azt gondolja, hogy ez készen áll a bevezetésre?
- Tudnunk kell, hogy mely funkciókra van szükségünk, és melyek feleslegesek.
- Ezt azt jelentheti, hogy a szoftver, amellyel dolgozok, reggelre megváltozhat?
- Megváltozhat, jobb lehet, akár el is tűnhet, ki tudja, hogy milyen jövő áll a Google Apps előtt."


A fenti sorokkal zárul a beszélgetés, ahol végezetül még énekszóban is elhangzik az, hogy óvakodni kell a "Googlightning" idegenektől.

Habár a videó rámutat a Google Apps néhány kritikus pontjára, azt egyáltalán nem érdemes komolyan venni, mivel meglehetősen sarkos nézőponton keresztül látatja a témát. A Microsoft és a Google megoldásának is megvannak a maga előnyei és gyengeségei. A videóban csak a gyengeségek kerültek elő.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.