Hirdetés
. Hirdetés

SmartCity expo

|

Az Urbania21 kiállításon lehull a lepel a jövő okos városairól.

Hirdetés

Mik azok a fejlesztések, melyek segítségével élhetőbb lesz egy település? Hogyan hasznosíthatók az okos megoldások a városfejlesztésben? Az első Urbania21 szakkiállítás ebben a témában teremt fórumot a lakosság, szolgáltatók és a fejlesztők között. Megoldások, melyekkel működik a város. 2014. szeptember 17-18., Budapest, Syma rendezvényközpont.

Hirdetés

Szeptemberben első alkalommal kerül megrendezésre az Okos hálózatok - Okos technológiák - Okos városok magyarországi szakkiállítása, az Urbania21. Az élhető városok irányításában és fejlődésében az intelligens rendszerek alapvető szerepet játszanak, ezek bemutatására jött létre a kezdeményezés.

A kiállítás gyakorlati szempontból mutatja be, milyen fejlesztések segítségével lesz egy város élhetőbb, „okosabb”. Az egyedi szakkiállítás először teremt fórumot a lakosság, a szolgáltatók és az okos technológiák fejlesztői és szállítói között. IT vonalon kiállít többek között a Microsoft, az Ericsson, az ABB és az iCell – mindannyian az okos városfejlesztés témakörben.

Érdekesség, hogy a hagyományos elhelyezésű standok mellett egy újszerű Smart&Green Square biztosít majd közös teret az egyedi megoldások és innovációk bemutatásának. A kiállításon a fejlesztők, gyártók, tudásközpontok és üzemeltetők mellett állami intézmények is bemutatják tevékenységüket és fejlesztési céljaikat.

A kiállítást kísérő kétnapos konferencián olyan programokat és projekteket ismerhetünk meg, melyek tervezésében és működtetésében az innováció, az intelligens rendszerek illetve a fenntarthatóság együttesen jelenik meg. Lesz szó Smart city rendszerek megvalósításának gyakorlatáról, a közmű és közlekedési szolgáltatások hatékonyságát növelő eljárásokról, az energiafogyasztást mérséklő korszerű megoldásokról, zöld építmények fejlesztéséről.

Megismerhetők lesznek a települések költséghatékonyabb üzemeltetését segítő megoldások, nemzetközi elismerést kiváltó innovációk - az építés, a közlekedés, a járműgyártás és az intelligens vezérlések terén. A létező technológiák bemutatását uniós operatív programok ismertetése követi – utóbbiban különösen a 2014-2020 időszak fejlesztési prioritásairól és a vállalakozások és önkormányzati szervek által igénybe vehető támogatási forrásokról lesz szó.

A kiállítás védnöke és szakmai partnere a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Budapest Főváros, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége, a Közlekedéstudományi Egyesület, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége, a Magyar Mérnöki Kamara, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége, a Magyar Útügyi Társaság, a Magyar Logisztikai Egyesület és a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete. A rendezvény helyszíne a Syma Rendezvényközpont.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.